Για το θέμα των έργων που έχουν ξεκινήσει ταυτόχρονα στην πόλη των Τρικάλων, μίλησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου το πρωί της Πέμπτης στη Λέσχη 97,6. 

Αναφερόμενος στο γεγονός της επανεκκίνησής τους, καθώς σταμάτησαν όλα λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε πως έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη στο Δημαρχείο συνάντηση με τους εργολάβους για την άμεση έναρξη των εργασιών, αλλά και τα χρονοδιαγράμματα της εξέλιξης και ολοκλήρωσής τους. 

«Θα κάνουμε σήμερα μια συνάντηση στο Δημαρχείο με τους εργολάβους, ώστε να δούμε πώς θα τρέξουμε από εδώ και πέρα τα έργα. Οι γιορτές τελείωσαν, ο καιρός είναι καλός, συνεπώς δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα έργα πρέπει να τρέξουν.

Θα ζητήσω από κάθε εργολάβο συγκεκριμένες ημερομηνίες, διότι ωραίο είναι να λέγονται απλά ότι θα ξεκινήσουν τα έργα, αλλά πρέπει να υπάρξει και μια δέσμευση χρονική. Να ξέρουμε πχ πού θα βρίσκονται τα έργα το Πάσχα, πότε παραδίδεται κάθε κομμάτι κλπ. Είναι πολλά αυτά που ήδη ξεκίνησαν, αλλά και αρκετά αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν. Γι αυτό και πρέπει να μπει μια σειρά.

Αν δεν μπορούν οι εργολάβοι, θα πρέπει να αφήσουν τα έργα. Το θεωρώ πολύ πιο τίμιο να πει ένας εργολάβος ότι δεν μπορεί να προλάβει, ή δεν τον συμφέρει με τις τιμές να το αναλάβει, παρά να ταλαιπωρούμαστε και να τσακωνόμαστε. Ας το αφήσει και να πάμε στον επόμενο. Το θέμα είναι να γίνει γρήγορα αυτό, ώστε κι εμείς να προχωράμε.»

Τα σημαντικότερα από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης και έχουν παγώσει είναι η ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας λόγω και της αποκάλυψης οθωμανικών τάφων, και των όχθεων του Ληθαίου ποταμού από την οποία έχει ολοκληρωθεί μόνο το πρώτο τμήμα της από την γέφυρα Γκίκα μέχρι την γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ.  

trikalaenimerosi.gr