Κοντά στους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας βρίσκονται όλοι οι δήμοι της χώρας συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια. 

Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνονται μέχρι και τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου σε όλα τα δημαρχεία της χώρας, είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Στα Τρίκαλα η  συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται και μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τις 09:00 έως τις 15:00, στον χώρο του Κοινωνικού Εστιατορίου (Κέντρο Κοινότητας, οδός Ομήρου 6, ισόγειο) και θα ολοκληρωθεί στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Είναι καθήκον μας να συνδράμουμε στην ανακούφιση του ανθρωπίνου πόνου που προκλήθηκε μετά την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία που δοκιμάζει την Τουρκία και την Συρία και μας συγκλονίζει όλους. H αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα, θρησκεία κι εθνικότητα.

Εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας και τον κάθε Δήμο ξεχωριστά για την άμεση και συγκινητική ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία. Όπως επίσης και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», την Περιφέρεια Αττικής και κάθε συνάνθρωπό μας που στέκεται αρωγός στην Πανελλαδική αυτή προσπάθεια.

Βέβαια, το μεγάλο μας ευχαριστώ το οφείλουμε στους χιλιάδες πολίτες που μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα ανθρωπιάς που απευθύναμε, αποδεικνύοντας το πλεόνασμα αλληλεγγύης που διαθέτει η ελληνική κοινωνία.

Επιτρέψτε μου τέλος, να ευχαριστήσω τον κάθε έναν και όλους μαζί τα στελέχη της ΕΜΑΚ για τις ηρωικές τους προσπάθειες απεγκλωβισμού των συνανθρώπων μας σε Τουρκία και Συρία».