Η Πανσέληνοςτου μήνα που είναι και Ροζ, γίνεται στις 24/04, 02:49 ώρα Ελλάδας, στις 04° 17’ του Σκορπιού. Επηρεάζει Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, γεννημένους το 1ο δεκαήμερο, καθώς επίσης κι όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια και γύρω στις 4 μοίρες.

Με δύο μοίρες διαφορά (χοντρικά) από τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, πρόκειται για μια μάλλον Πανσέληνο, όπου κάποιοι θα αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους ή θα κλείσουν οριστικά ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής τους, που έμενε για χρόνια ανοιχτό και τους βασάνιζε. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να γίνει μέσα από πίκρα ή ένα στενόχωρο γεγονός, όμως, μάλλον είναι η αιτία που θα απελευθερωθούν από ένα τεράστιο βάρος, που τους κρατούσε αγκιστρωμένους στη γη.

Για να δούμε, λοιπόν, ποια ζώδια θα είναι οι... Φοίνικες, με την Ροζ Πανσέληνο στον Σκορπιό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου να σου τονίζει την ανάγκη για ολική μεταμόρφωση και αναγέννηση, που έχεις μέσα σου, έρχεσαι αντιμέτωπος/η με τις επιθυμίες σου και καλείσαι να προχωρήσεις σε αλλαγές, που θεωρείς απαραίτητες για την ευτυχία σου, αλλά και την επίτευξη των προσωπικών σου επιδιώξεων. Σε πολλές περιπτώσεις, θα λειτουργήσεις "στεγνά", σαν killer, παίρνοντας πίσω τον έλεγχο από κάποιους, τον οποίο είχες παραχωρήσει σε στιγμή αδυναμίας και δεν σε... σεβάστηκαν. Ακόμα και το παρουσιαστικό σου μπορεί να αλλάξεις και θα βγάζεις ένα απρόσιτο προφίλ, όμως, θα συναντήσεις και αρκετές αντιδράσεις από την άλλη πλευρά, που μάλλον την είχες καλομάθει και τώρα θα την ξεβολέψεις. Ορισμένες από αυτές θα σου στοιχίσουν και συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να υπάρξει οριστική ρήξη, όμως από την πλευρά σου κρίνεται απαραίτητο. Ένα ξεκαθάρισμα και στο οικογενειακό περιβάλλον ή στα περιουσιακά σου κρίνεται αναγκαίο.

ΤΑΥΡΟΣ ♉

Σημαντικές εξελίξεις φέρνει η Πανσέληνος στον άξονά σου, αναφορικά με τις σχέσεις σου, όπου το να τελειώνεις μια και καλή με τα κακώς κείμενα γίνεται πλέον μονόδρομος και ή θα πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις, προκειμένου να διατηρηθούν, αν αυτό είναι που θέλεις ή θα πρέπει να δώσεις ένα οριστικό τέλος, για να σώσεις τον εαυτό σου από τις στενοχώριες και τα βάσανα. Εννοείται ότι καμία απόφαση δε θα είναι εύκολη γι’ αυτό, παρά την συναισθηματική σου φόρτιση, δεν πρέπει να κάνεις αψυχολόγητες κινήσεις. Αν όμως βλέπεις ότι δεν πάει άλλο πια, τότε το να κρατάς ανθρώπους δίπλα σου, γνωρίζοντας κατά βάθος ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, αντίθετα μάλλον θα γίνει χειρότερη, βάζεις από μόνος σου το κεφάλι σου στον... ντορβά. Άσε που υπάρχει κι η περίπτωση αυτό που φοβάσαι να γίνει από την άλλη πλευρά και να το βιώσεις ως "απώλεια". Κάτι ανάλογο ενδεχομένως να συμβεί και με τα επαγγελματικά σου.

ΛΕΩΝ ♌

Η Πανσέληνος-έκλειψη στον 4ο οίκο σου σε καλεί να αντιμετωπίσεις σοβαρά οικογενειακά κυρίως ζητήματα που θα αρχίσουν να αυξάνονται, αν εσύ δε λάβεις τα απαραίτητα μέτρα. Ενδεχομένως να χρειαστεί να επαναφέρεις ή να βάλεις αυστηρά όρια, να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου και να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Κληρονομικά ή ένα ακίνητο θα γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/η για διάφορες εντάσεις, ενώ από την άλλη, αναγκαστικές αλλαγές στο σπίτι, βλάβες οικιακού εξοπλισμού, τεχνικές εργασίες κι επιδιορθώσεις, σχετικές αγορές, ακόμα και μια μη προβλεπόμενη μετακόμιση είναι πολύ πιθανά. Οι αντοχές σου κι η υπομονή σου θα δοκιμαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά μόνο με ψυχραιμία και υπομονή θα καταφέρεις να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

Η Πανσέληνος στον 10ο οίκο σου, με την παρουσία του Πλούτωνα στο ζώδιό σου, μάλλον παραπέμπει σε έναν κύκλο που κλείνει οριστικά και μάλιστα εσύ πρέπει να σπρώξεις τις καταστάσεις για να συμβεί, έτσι ώστε να ξεκινήσει κάτι διαφορετικό, χωρίς παθογένειες και κακώς κείμενα που απ' ό,τι φαίνεται καλά κρατούν. Από την άλλη, θα υπάρξουν εξελίξεις, αλλαγές, αλλά και ζητήματα για τα οποία καλείσαι να πάρεις πρωτοβουλίες ή να καθαρίσεις την... κόπρο του Αυγεία, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πάρει μπροστά η "μηχανή". Δεν αποκλείεται να πάρεις και των οματιών σου, αλλάζοντας τελείως τη ζωή σου, μακριά από αντιπαλότητες και έχθρες, αν δεις ότι το κλίμα δε σε σηκώνει. Αν, ωστόσο, είσαι αποφασισμένος να βάλεις το μαχαίρι ως το κόκαλο, θα πρέπει να έχεις δύναμη, μεγάλες αντοχές και ισχυρή θέληση να το πας μέχρι τέλος.

ΚΡΙΟΣ ♈

Η Πανσέληνος γίνεται στο 8ο οίκο σου, στρέφοντας κυρίως το ενδιαφέρον σου στα οικονομικά σου θέματα και τις υποχρεώσεις σου προς τρίτους. Είναι πιθανό να αλλάξεις τελείως την πολιτική της διαχείρισής τους, όπως επίσης, να αναγκαστείς να διευθετήσεις υποθέσεις σχετικές με ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δάνεια, περιουσιακά και να κλείσεις σχετικές εκκρεμότητες. Δεν αποκλείεται, ωστόσο κι ένα κέρδος που θα σε βοηθήσει να ξεμπερδέψεις με πολλά από αυτά μια ώρα αρχύτερα. Ο ερωτικός-σεξουαλικός τομέας θα επηρεαστεί εξίσου, όπου μπορεί να γνωρίσεις ένα πρόσωπο με το οποίο θα υπάρχει έντονη έλξη και μαζί του θα βιώσεις πρωτόγνωρες συγκινήσεις. Η υπάρχουσα σχέση σου ίσως δεν καλύπτει βασικές ανάγκες σου ή έχει χαθεί η φλόγα όπου θα χρειαστεί είτε να την αναζωπυρώσεις είτε να την τερματίσεις, αν ταυτόχρονα δεν καλύπτει κι άλλες ανάγκες σου.

ΖΥΓΟΣ ♎

Η Πανσέληνος στον 2ο ηλιακό σου οίκο, επηρεάζει κυρίως τον οικονομικό σου τομέα, όπου και θα χρειαστεί να υιοθετήσεις μια διαφορετική πολιτική στη διαχείρισή σου. Ενδεχομένως να κόψεις περιττά έξοδα και να αρχίσεις να «μαζεύεις» χρήματα για μια επενδυτική ή άλλη κίνηση που σκέφτεσαι να κάνεις. Επιπλέον, μπορεί να λήξει μια συμφωνία ή να προβείς σε μία που όμως δε θα σε ικανοποιεί απόλυτα. Όσον αφορά στην ερωτική και κυρίως στη σεξουαλική σου ζωή, ξεκινά μια περίοδος όπου το "απόλυτο" και το "ασυμβίβαστο" θα μπει στη ζωή σου, με εσένα να μην είσαι διατεθειμένος πια να κάνεις εκπτώσεις στα θέλω σου, για να μην είσαι μόνος. Αν, μάλιστα, νιώσεις ότι δεν παίρνεις αμοιβαία συναισθήματα και ευχαρίστηση από το ταίρι σου, πολύ πιθανό είναι να τερματίσεις το δεσμό σου, αναζητώντας αυτόν/η που θα είναι πραγματικά ο άνθρωπός σου. Η ζήλια και η αποκλειστικότητα, επίσης, θα βγουν στη σχέση σου και μπορεί να είναι κι η αιτία που θα λήξει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Με την Πανσέληνος στον 5ο ηλιακό σου οίκο, η ερωτική σου ζωή περνά πρώτη στη λίστα προτεραιοτήτων σου, είτε αναγκαστικά, μέσα από γεγονότα που θα ανακύψουν και θα απαιτήσουν το μέγιστο του ενδιαφέροντός σου είτε γιατί εσύ θα νιώσεις την ανάγκη να βρεις έναν άνθρωπο να αγαπήσεις και να αγαπηθείς απόλυτα και να είσαι το Νο 1 στη ζωή σου. Ενδεχομένως να μπει ένα καινούργιο πρόσωπο στη ζωή σου, που κύριο χαρακτηριστικό του δεσμού σας θα είναι το έντονο πάθος και η ζήλια. Δεν αποκλείεται, επίσης, ένας έρωτας να τελειώσει, αφήνοντάς σου μια πικρή γεύση. Αν έχεις παιδιά, όλη η προσοχή σου θα είναι στραμμένη σε αυτά ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα αναγκαστείς να γίνεις σκληρός και αδιάλλακτος.

astrology.gr