Με ισχυρή παγωνιά ξημέρωσαν τα ορεινά των Τρικάλων μετά τις ασθενείς χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα. Στο Περτούλι το θερμόμετρο το πρωί της Τετάρτης έπεσε στους -5 βαθμούς Κελσίου, όπως κατέγραψε ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. 

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στα βόρεια ημιορεινά και τοπικά στα νότια ορεινά της χώρας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Οχυρό Νευροκοπίου και ήταν ίση με -7.5 βαθμούς Κελσίου.

Η πόλη των Τρικάλων ξύπνησε με τσουχτερό κρύο, αφού το θερμόμετρο σήμερα το πρωί οριακά ξεπέρασε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στο Φρούριο κατέγραψε 0,6 βαθμούς, ενώ πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά της υγρασίας φτάνοντας μέχρι 97%. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και το βράδυ προβλέπεται πως θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, οι μέγιστες τιμές όμως θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά από σήμερα Τετάρτη. Ο καιρός των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα, τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά, θα είναι ηλιόλουστος και με θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή. 

trikalaenimerosi.gr