Το χαμόγελο είναι πραγματικά μεταδοτικό, καθώς οι νευρώνες στον εγκέφαλό μας απαντούν στο χαμόγελο με χαμόγελο. Υπάρχει λόγος που μας αρέσει να χαμογελάμε. Το χαμόγελο απελευθερώνει τους νευροδιαβιβαστές της καλής διάθεσης, όπως η ενδορφίνη, η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη που ωφελούν το σώμα. Το χαμόγελο είναι ένα ισχυρό εργαλείο, ειδικά αν το εξασκείς καθημερινά. Ακολουθούν 8 λόγοι για να μοιράζεσαι πιο συχνά το χαμόγελό σου.

1. Καλλιέργησε εμπιστοσύνη με το χαμόγελο

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένα αυθεντικό χαμόγελο αυξάνει την εμπιστοσύνη στον παραλήπτη του. Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερο είναι το χαμόγελό σου, τόσο περισσότερο θα σε εμπιστεύονται οι άλλοι. Η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης είναι απαραίτητη για την επιτυχία των επιχειρήσεων και των ατόμων και όταν προσφέρεις ένα ζεστό χαμόγελο στους πελάτες σου, είναι πολύ πιο πιθανό να σε εμπιστευτούν. 

2. Βοήθα την καρδιά σου 

Το χαμόγελο όχι μόνο μπορεί να ηρεμήσει το σώμα σου, αλλά έχει τη δύναμη να επιβραδύνει τους καρδιακούς σου παλμούς, να μειώσει την πίεση και να περιορίσει τις πιθανότητες να πάθεις κάποια καρδιαγγειακή ασθένεια. 

3. Αύξησε την αποδοτικότητά σου 

Το χαμόγελο μπορεί να περιορίσει την αρνητικότητα, αναζωογονώντας και ενισχύοντας την αποδοτικότητά σου. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μερικά λεπτά γέλιου τη μέρα κινητοποιεί τους ανθρώπους να δουλέψουν πιο σκληρά και μπορεί ακόμα να βελτιώσει τη δημιουργικότητα. 

4. Δείξε πιο νέος 

Οι άνθρωποι που χαμογελούν δείχνουν πιο νέοι. Οι μύες που χρησιμοποιούμε για να χαμογελάσουμε σηκώνουν το πρόσωπό μας. Το επιπλέον όφελος είναι ότι όταν χαμογελάς, γίνεσαι πιο ελκυστικός στους άλλους

5. Γίνε ο ηγέτης που μπορείς

Έρευνες έχουν δείξει ότι το χαμόγελο είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο ηγεσίας. Οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι έχουν πολύ καλύτερη σχέση με διευθυντές που χαμογελούν εγκάρδια. 

6. Μείωσε το στρες και βελτίωσε τη διάθεσή σου

Το υπερβολικό στρες στη ζωή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως παχυσαρκία, πονοκεφάλους, Alzheimer, ακόμα και πρόωρο θάνατο. Το χαμόγελο μειώνει το στρες και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο για αυτά τα προβλήματα υγείας. Βελτιώνει σημαντικά τη διάθεσή σου, καθώς και αυτών που βλέπουν το χαμόγελό σου.  

7. Περιόρισε τον πόνο

Η απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών της καλής διάθεσης που προέρχονται από αληθινά χαμόγελα λειτουργούν σαν φυσικά παυσίπονα. 

8. Ζήσε περισσότερο

Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορείς να προσθέσεις 7 χρόνια στη ζωή σου χαμογελώντας συχνά. Ποιος δεν το θέλει αυτό;