Οι αγρότες εισέπραξαν ένα «όχι» από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την παρουσία των τρακτέρ στην Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζουν την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Χατζημήση στον ΣΚΑΙ οι εκπρόσωποι των αγροτών τού μετέφεραν το αίτημά τους να κατέβουν την επόμενη Τρίτη με τρακτέρ στην Αθήνα και η απάντηση του υπουργού ήταν αρνητική, καθώς τους εξήγησε πως θα δημιουργήσουν τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Από την πλευρά τους οι αγρότες επιμένουν στην στάση τους, είναι αποφασισμένοι για το συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και το σημείο συνάντησής τους θα είναι στο μπλόκο της Αλαμάνας. Κάποια τρακτερ θα φύγουν και από τη Δυτική Μακεδονία αλλά τα περισσότερα θα είναι από την Στερεά Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της», τόνισαν χαρακτηριστικά οι αγρότες.

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των αγροτών για το προγραμματισμένο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με τρακτέρ, λεωφορεία και αγροτικά οχήματα, όπως αποφάσισαν στην πανελλαδική σύσκεψη των 50 μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. Στόχος τους να κατεβάσουν στην Αθήνα όσο περισσότερα τρακτέρ μπορούν, αλλά και να έχουν στο πλάι τους τον αθηναϊκό λαό.

Την ίδια μέρα, οι αγρότες που δεν θα έρθουν στην Αθήνα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμού τελωνείων και λιμανιών, ενώ πολύμορφη θα είναι η δράση τους σε κομβικά σημεία της χώρας.

Σημείο αιχμής για τους τους αγρότες που κλιμακώνουν τον αγώνα τους, είναι τα εφτά αιτήματα επιβίωσής τους και τα οποία έχουν προκύψει ενιαία από όλα τα μπλόκα.

«Όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούμε θα κατέβουν στην Αθήνα», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), ο οποίος κάλεσε «όλο τον αθηναϊκό λαό να είναι δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα γιατί είναι και δικός τους αγώνας, για να μπορούμε όλοι να έχουμε φθηνά και υγιεινά, ελληνικά αγροτικά προϊόντα».

skai.gr, in.gr