Επιφυλακτικός ήταν με σημερινές του δηλώσεις στη Λέσχη 97,6 ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Πύλης Κώστας Ούτρας για την φετινή λειτουργία του σκι λιφτ στο χιονδρομικό κέντρο Περτουλίου, καθώς οι απαντήσεις των ειδικών είναι αρνητικές προς το παρόν. Πιο συγκεκριμένα:

«Έχουμε πρόβλημα στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, δουλεύαμε με την ανοχή κάποιων ανθρώπων τόσα χρόνια, και πλέον δεν μπορούμε έτσι. Υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει φέτος.

Έχω αναλάβει εδώ και δυο χρόνια το χιονοδρομικό, και λέω ότι χρειάζεται λεφτά για συντήρηση. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στον έναν πυλώνα. Την πρώτη ευθύνη την έχει ο Δήμος Πύλης, δεν το κρύβω αυτό. Κάναμε κάποιες ενέργειες, θα έρθουν κάποια χρήματα, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να επισκευάσουμε τις ζημιές που υπάρχουν.

Η πρώτη απάντηση που έχουμε λάβει από ειδικούς είναι ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει φέτος το λιφτ. Δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη, τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος, ή αν πάρει κλίση κάποιος από τους πυλώνες; Και το συρόμενο και το εναέριο λιφτ έχουν αρνητική γνωμοδότηση για τη λειτουργία τους.

Κατά τη γνώμη μου, θα πω ότι καλύτερα να μην λειτουργήσει φέτος καθόλου το χιονοδρομικό. Για να καταλάβουν έτσι κάποιοι στο Νομό τη σημασία του χιονοδρομικού, και να σκύψουν πάνω απ τα προβλήματα. Δεν μπορεί μόνο ένας Ούτρας να φωνάζει ότι έχουμε πρόβλημα και να μην εισακούγεται ούτε από Δήμο, ούτε από Περιφέρεια ούτε από Υπουργεία. Έχω χρόνια που τα λέω, και θα γυρίσουν να μου πουν τώρα γιατί δεν έκανα ενέργειες; Φώναξα και δεν εισακούστηκα.»