Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» με το Δημήτρη Κουρέτα  

Σε μια χώρα όπου η επικοινωνία, η προπαγάνδα, το φτιασίδωμα της πραγματικότητας, έχει αναχθεί όχι απλά ως μέσο, αλλά ως αυτοσκοπός, σε μια πολιτική πραγματικότητα όπου η «Λίστα Πέτσα» υπήρξε με αφορμή την πανδημία ο αγωγός διοχέτευσης τεράστιων οικονομικών πόρων και χρηματοδοτήσεων δημοσιογραφικών κυρίως ομίλων με αντάλλαγμα την χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, θα ήταν ίσως παράταιρο η διοίκηση Αγοραστού να ξεφύγει από την πεπατημένη κάθε καθεστώτος που σέβεται την αποστολή του και να ελέγξει τις συνειδήσεις των πολιτών, αλλά και να επιχειρήσει να καθυποτάξει κάθε μέσο ενημέρωσης και πληροφόρησης  των πολιτών της Θεσσαλίας.

Έτσι λοιπόν με χρήματα των Ευρωπαίων (στα οποία εντάσσονται φυσικά και εκείνα του Έλληνα φορολογούμενου), μέσα από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 (που επιμηκύνθηκε χρονικά για ευνόητους λόγους) ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας θυμήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2023, μόλις 2 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, να γεμίσει με διαφημιστικά σποτάκια και προωθητικές διαφημίσεις του απολογισμού των «έργων της θητείας του» τόσο το διαδίκτυο, όσο και κυρίως τα  τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα της Θεσσαλίας.

Έτσι εδώ και λίγες ημέρες ο Θεσσαλός πολίτης κατακλύζεται από μια καταιγίδα αλλεπάλληλων εικόνων και αριθμών που ούτε στη Θεσσαλία αντιστοιχούν, ούτε στους κατοίκους τους απευθύνονται, αλλά σε μια ιδεατή εικόνα που μόνο ο κ. Αγοραστός και οι συνεργάτες του έχουν στο μυαλό τους.

Με αυτή τη εντελώς πολτικάντικη του συμπεριφορά όμως ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, επιχειρεί δύο πράγματα:

Αφ` ενός να ιδιοποιηθεί έργα και δράσεις που δεν του ανήκουν ή που ούτε καν υφίστανται στη δική μας Περιφέρεια, αλλά κυρίως αφ` ετέρου να χειραγωγήσει  σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη χρονική περίοδο τα Θεσσαλικά Μ.Μ.Ε. διαθέτοντας σε ορισμένα από αυτά χρηματοδοτήσεις που διαρρέουν τους κρουνούς του δημόσιου και ευρωπαϊκού χρήματος, επιθυμώντας για άλλη μια φορά, είναι η αλήθεια, να γίνει «Πέτσας στη θέση του Πέτσα».

Υπενθυμίζοντας του ότι ο πρώην υπουργός εσωτερικών Πέτσας δεν επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ στη συνέχεια δεν επανυπουργοποιήθηκε στη νέα κυβέρνηση, να επισημάνουμε στον κ. Αγοραστό ότι αυτή τη φορά … «δεν θα του περάσει» να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες της Θεσσαλίας.  

Τρίκαλα 3 Σεπτεμβρίου 2023