O Δημήτρης Παπαστεργίου νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής! Κυκλοφορεί ως σενάριο και κάθε άλλο παρά αβάσιμο φαίνεται να είναι. Το όνομα του δημάρχου Τρικάλων διακινείται μεταξύ εκείνων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, και θα ήταν μια απλή εικασία αν ο ίδιος ο κ. Παπαστεργίου δεν άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Μιλώντας την Τετάρτη στη Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων (Ευαγγελία Σωτηρίου) το διέψευσε μεν, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο», αλλά στην πορεία της συζήτησης με την δημοσιογράφο παραδέχτηκε ότι «όταν, και αν, θα έχει κάποια βάση, θα καθίσουμε να το συζητήσουμε».
Τούτων δοθέντων, αν προσθέσουμε τη θετική γνώμη που έχει ο Μητσοτάκης (και το επιτελείο του) για τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της πόλης, η επιλογή του για τη θέση του Πιερρακάκη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ταιριάζει απόλυτα.
Για τον ίδιο η ευκαιρία είναι μοναδική. Του δίνεται η δυνατότητα να αναλάβει επικεφαλής σε ένα υπουργείο που θα έχει κρίσιμο ρόλο στον μετασχηματισμό της χώρας, χωρίς να χρειαστεί να υποστεί τη βάσανο των βουλευτικών εκλογών. Και μάλιστα σε μια κυβέρνηση, κατά τα φαινόμενα πανίσχυρη, η οποία έχει μπροστά της ορίζοντα τετραετίας.
Το μεγάλο πρόβλημα του κ. Παπαστεργίου είναι βέβαια ο Δήμος Τρικκαίων για τον οποίο ο ίδιος δούλευε μεθοδικά προετοιμάζοντας την τρίτη κατά σειρά θητεία του. Θα ήταν και η πιο παραγωγική καθώς έχει ήδη αποπληρώσει τα δάνεια του παρελθόντος ενώ τα κονδύλια για νέα έργα στην πόλη πέφτουν βροχή.
Διάδοχη κατάσταση δεν υπάρχει και αυτό είναι το πλέον κρίσιμο ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Η ενδεχόμενη αποχώρηση του δημάρχου αναμένεται να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες φιλοδοξίες στην παράταξή του, ενώ μένει να φανεί αν ο ίδιος δώσει σε κάποιον το δαχτυλίδι της διαδοχής.
Οι εξελίξεις προδιαγράφονται πυκνές και ενδιαφέρουσες σε όλα τα μέτωπα, και ήδη έχουν ξεκινήσει…

Κώστας Τόλης trikalaenimerosi.gr