Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να μην συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, που υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία του χωριού.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε κι ενώ τα Μεγάλα Καλύβια έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου δεν εντάσσονται κατά την φετινή χρονιά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων: 

Ενημερωθήκαμε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καθώς και από τις αντίστοιχες διευθύνσεις των σχολείων ότι το χωριό μας δεν έχει συμπεριληφθεί στα σχολικά γεύματα του υπουργείου.

Το θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο σε τέτοιες συνθήκες να επικαλούνται διαφορά γραφειοκρατικά κολλήματα και διάφορες άλλες δικαιολογίες σε χωριό το οποίο ακόμα βασανίζεται από τα αποτελέσματα τις καταστροφικής πλημμύρας να μην γίνονται έστω και τα ελάχιστα όπως η διάθεση των σχολικών γευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί σε 20 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, από τα οποία τα 11 βρίσκονται στην πόλη των Τρικάλων και τα υπόλοιπα σε χωριά του, εκεί όπου οι ανάγκες είναι πολύ μικρότερες από εκείνες για τους πλημμυροπαθείς μαθητές των Μεγάλων Καλυβίων. 

trikalaenimerosi.gr