Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων σε συνεργασία με την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.)Τρικάλων, και στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που συνδιοργανώνονται από το Υπουργείο Υγείας και Παιδείας, κάλεσε στο σχολείο τον κ. Ντάσκα Ιορδάνη, κοινωνικό λειτουργό και την κ. Πολύζου Θεοδώρα, νοσηλεύτρια, για να ενημερώσουν τους μαθητές/τριες για τα συναισθήματα και πώς να τα βιώνουν.

Οπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου "το σχολείο αναγνωρίζοντας τον πολύπλοκο ρόλο που παίζουν τα συναισθήματα στην ψυχική υγεία οργάνωσε αυτήν την δράση ώστε να βοηθήσει τους μαθητές/τριες να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να μπορούν να κρατούν ισορροπίες στην προσωπική τους και κοινωνική τους ζωή και τέλος να οδηγούνται στον δρόμο της υγειούς ανάπτυξης και να βιώνουν μια χαρούμενη και ισορροπημένη καθημερινότητα στο σχολείο και στο σπίτι τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ντάσκα Ιορδάνη και κ Πολύζου Θεοδώρα για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά μας να μάθουν πώς να «βιώνουν τα συναισθήματά τους» γιατί μόνον όταν βιώνεις τα συναισθήματά σου ωριμάζεις και γίνεσαι αυτόνομος. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που βοήθησαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της δράσης."