Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη 

Επανέρχομαι στον τόπο του εγκλήματος με νέες προτάσεις-ενδείξεις για να εκμεταλλευτείτε δημιουργικά τον ελεύθερό σας χρόνο.

Φόνος και αντισυλληπτικά – Πασχάλης Αυγερίδης

Το βιβλίο «Φόνος και Αντισυλληπτικά» του Πασχάλη Αυγερίδη αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο είδος του αστυνομικού μυθιστορήματος, με έναν τίτλο που προκαλεί την περιέργεια και το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Η επιμέλεια ανήκει στην Έθελ Αγγελίδου.

Mια πολυκατοικία, δύο θάνατοι από φυσικά αίτια ή μπορεί και όχι και ένας ιδιόρρυθμος ντεντέκτιβ που θυμίζει Πουαρό. Και ναρκωτικά. Πολλά ναρκωτικά σε δοχεία από ζάχαρη.

Ακολουθεί την κλασική συνταγή του είδους whodunnit, όπου οι αναγνώστες καλούνται να εντοπίσουν τον δολοφόνο μέσα από μια σειρά από στοιχεία και ανατροπές που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της αφήγησης.

Οι λάτρεις του είδους πιθανότατα θα βρουν στο «Φόνος και Αντισυλληπτικά» δυναμική κι αγωνιώδη πλοκή, μυστήριο και ίντριγκα, κάποια από τα συστατικά που διατηρούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα​​. Ο συγγραφέας μέσω μιας πρωτότυπης κι ενδιαφέρουσας υπόθεσης πετυχαίνει να μας χαρίσει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα με πειστικούς και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Έξυπνο και χιουμοριστικό ανάγνωσμα με πολλές ανατροπές και μια ομαλή αφήγηση που συνεπαίρνει.

Δάντης - Βάνα Κούτσου

Το βιβλίο «Δάντης» της Βάνας Κούτσου, που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Bookguru, είναι μια αστυνομική περιπέτεια που πλέκει μυστήριο, θρίλερ και δράση, εξερευνώντας τις σκοτεινές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού.

Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη θάνατο ενός νεαρού μηχανικού πλοίων, οδηγώντας τον επιθεωρητή Κλάιβ Άντερσον και τη βοηθό του σε μια έρευνα που αποκαλύπτει πολύ περισσότερα απ' όσα περίμεναν. Η κύρια ύποπτη, Τζόζεφιν Χαρτ, εμπλέκεται σε μια θρησκευτική αίρεση και φέρει το στίγμα ενός ταραχώδους παρελθόντος.

Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, η Τζόζεφιν αναχωρεί με το πλοίο «Δάντης», ξεκινώντας μια σειρά από γεγονότα που αυξάνουν την ένταση και την αγωνία στο πλήρωμα. Η αναζήτηση ενός μυστηριώδους φορτίου και η αποκάλυψη του "αόρατου χεριού" που φαίνεται να κινεί τα νήματα πίσω από τα γεγονότα, οδηγούν σε μια κορυφαία στιγμή του θρίλερ.

Το «Δάντης» προσφέρει μια καταιγιστική περιπέτεια μέσα από τα βάθη της θάλασσας και τις ανθρώπινες ψυχές, υφαίνοντας μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και μυστικά. Τα θεματικά στοιχεία της ιστορίας, όπως η ηθική αντίφαση, οι προσωπικές αναζητήσεις, και η ανάγκη για δικαιοσύνη, προσδίδουν βάθος και κάνουν το έργο ιδιαίτερα απολαυστικό για τους λάτρεις του είδους.

Έγκλημα στο Καστανόδασος – Αγγελική Ζούμπου

Το πρωτόλειο βιβλίο «Έγκλημα στο Καστανόδασος» της Αγγελικής Ζούμπου είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που καταφέρνει να συνδυάσει με εξαιρετικό τρόπο την αγωνία και το μυστήριο με βαθύτερα ψυχολογικά και μεταφυσικά θέματα. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Η επιμέλεια ανήκει στη Χρύσα Βασιλείου.

Άννα και Ραφαέλα. Ένα ταξίδι μοιρασμένο σε Μάνη και Κέρκυρα. Η ιστορία εστιάζει σε μια δολοφονία που συμβαίνει σε ένα φαινομενικά ήσυχο και γαλήνιο περιβάλλον, το Καστανόδασος, όπου τα σκοτεινά μυστικά και οι ανθρώπινες σχέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Ακολουθούμε την έρευνα της δολοφονίας, ανακαλύπτοντας τις πολύπλοκες διαστάσεις των χαρακτήρων που εμπλέκονται, από τον σύζυγο του θύματος μέχρι τους συνεργάτες και την ιδιόρρυθμη ντετέκτιβ Ραφαέλα Πλούμη.

Πόσο γήινο σκοτάδι χωράει στον φωτεινό κόσμο της πνευματικότητας;

Μέσα από την πρωτοπρόσωπη αφήγηση αμεσότητας και ζωντάνιας βλέπουμε τους ήρωες να προσθέτουν μια αίσθηση αβεβαιότητας και αγωνίας. Η ιστορία αποκαλύπτει βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα και την πάλη μεταξύ του καλού και του κακού.

Η δυναμική των χαρακτήρων και η αλληλεπίδρασή τους αποτελούν κεντρικό άξονα της ιστορίας, με την κυρία Ζούμπου να δίνει έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του εγκλήματος και στα κίνητρα που οδηγούν τους ανθρώπους σε ακραίες πράξεις.

Συνολικά, το βιβλίο είναι ένας προβληματισμός πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη, την αγάπη, την προδοσία και την αναζήτηση της αλήθειας, μέσα από μια συναρπαστική και ανατρεπτική αφήγηση.