Την κατανομή των υπολοίπων αναμένουν οι παρατάξεις για να γίνει γνωστή η ακριβής σύνθεση του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, η οποία θα οριστικοποιηθεί με την ανακήρυξη των υποψηφίων, ενδεχομένως και σήμερα από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία.

Οι συνολικά 45 έδρες σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμονται ως εξής: 27 στη νικήτρια παράταξη του Δημ. Κουρέτα, ενώ 12 έδρες θα λάβει η δεύτερη παράταξη του Κων. Αγοραστού.

Εάν δεν υπάρξει μεταβολή στα υπόλοιπα των Περιφερειακών Ενοτήτων, τότε έως 4 έδρες θα λάβει η παράταξη του Τ. Τσιαπλέ, ενώ 2 έδρες αναμένεται να καταλάβει η παράταξη της Ελευθερίας Τζανακούλη.

Στον νομό Τρικάλων οι συνολικά 8 κατανέμονται ως εξής: 5 έδρες θα καταλάβει η παράταξη Κουρέτα, 2 έδρες η παράταξη Αγοραστού και μία η "Λαϊκή Συσπείρωση".

Μέχρι χθες βράδυ στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε ενσωματωθεί το 90,7% (330 από 363 Εκλογικά Τμήματα) των σταυρών των υποψηφίων.

Έτσι από την παράταξη Κουρέτα προηγούνται οι εξής πέντε: Χρύσα Ντιντή 5.443 ψήφους, Θανάσης Τσιάρας 3.814, Σάκης Ξάφος 2.990, Δημήτρης Δαλαμάγκας 2.859, Άρης Κολιός 2.112 ψήφους.

Από την παράταξη Αγοραστού προηγούνται οι εξής δύο: Χρήστος Μιχαλάκης 24.382, Ντίνος Μπάρδας 7.413.

Από την "Λαϊκή Συσπείρωση" εκλέγεται η Βάσω Μπακάση.

(*) Eνδέχεται να υπάρξει μεταβολή με την έδρα της Λαϊκής Συσπείρωσης να πηγαίνει στην παράταξη Αγοραστού. Σε αυτή την περίπτωση εκλέγεται η κ. Μπέτυ Χατζηγάκη.

trikalaenimerosi.gr