Με αφορμή την εκλογή του και την ανάληψη της θέσης του στη Διοίκηση του 7ου Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), ο Σπύρος Κοθράς δήλωσε:

“Το Ο.Ε.Ε. επιτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την εθνική οικονομία, ενώ με βάσει το θεσμικό του πλαίσιο είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκλεγώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του και να συνεργαστώ με εξαιρετικούς συναδέλφους από όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας, με στόχο τα Περιφερειακά Τμήματα να αποτελούν την έκφραση του Ο.Ε.Ε. στην περιοχή της Θεσσαλίας, για κάθε σχετικό θέμα που έχει σχέση με την Περιφέρειά αυτή και να προωθήσω τοπικά την πολιτική του Ο.Ε.Ε.

Σε συνέχεια των παραπάνω, αποτελεί καθήκον μου να εκπροσωπήσω την πόλη των Τρικάλων, να εκφράσω την κυρία δραστηριότητα του Ο.Ε.Ε. που είναι (μεταξύ άλλων) η νομοθετική κατοχύρωση του οικονομολογικού επαγγέλματος. Ειδικότερα, πιστεύω πως μέσω της Πολιτείας θα αναγνωριστεί η συμβολή του Ο.Ε.Ε. στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Παράλληλα, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω πως μέσω αυτών των δράσεων και πρωτοβουλιών, θα μπορέσει να επιτευχθεί η διασφάλιση του γενικότερου συμφέροντος της εθνικής οικονομίας (καταπολέμηση φοροδιαφυγής, αξιοπιστία οικονομικών καταστάσεων κλπ.), συμβάλλοντας στη διαμόρφωση οικονομικών πολιτικών που σκοπό θα έχουν τη δίκαιη μετεξέλιξη και ανάπτυξη της χώρας μας.

Τέλος, αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι ο σημαντικότερος και σταθερότερος συμπαραστάτης του σύγχρονου επαγγελματία απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατά την άσκηση του επαγγέλματος του”.

Ο Σπυρίδων Κοθράς είναι 37 χρόνων. Είναι οικονομολόγος, τραπεζικό στέλεχος και εκπαιδευτής ενηλίκων. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Νομοθεσία (L.L.M.) και δεύτερο μεταπτυχιακού στην Τραπεζική.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του 7ου Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) και Γεν. Γραμματέας του Ν.Π. της Ο.Τ.Ο.Ε. Τρικάλων.