O υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου νερού THEONI στο Μουζάκι, το οποίο έχει αποσπάσει περί τα 100 βραβεία ποιότητας μέσα σε δέκα χρόνια. Η εταιρεία έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και ενημέρωσε τον ΥπΑΑΤ για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την μονάδα εκτροφής και επεξεργασίας κρέατος ΧΟΙΡΟΦΑΡΜ, στην Πύλη Τρικάλων η κατασκευή της οποίας έχει χρηματοδοτηθεί από το ΠΑΑ. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Πύλης, Κων. Μαράβας.

Ο ΥπΑΑΤ, αμέσως μετά, επισκέφθηκε το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Πιστοποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα, στο οποίο πιστοποιείται η μοναδική ποιότητα του ελληνικού προϊόντος. Σημειώνεται ότι η ελληνική παραγωγή καλύπτει το 80% της ευρωπαϊκής παραγωγής. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο του Κέντρου, Δρ Μωχάμετ Νταράουσε.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας συνιστά εχέγγυο για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα καθώς ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες και την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας μας.