Επιθεώρηση για τον εκ νέου καθαρισμό και οριοθέτηση των αντιπυρικών ζωνών  στην Πύλη, έκανε την Τρίτη 8 Αυγούστου ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.

Συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εργασίες που γίνονται για τη διατήρηση της αντιπυρικής ζώνης σε περιοχές της Πύλης.

Οι εργασίες έχουν ως αντικείμενο την απομάκρυνση  των εύφλεκτων υλικών, (κλαδιά, θάμνους, χόρτα κ.λπ.) μεταξύ του δάσους και των πρώτων κτισμάτων, δημιουργώντας την αντιπυρική ζώνη, όπως ορίζεται από την 20/2023 Πυροσβεστική διάταξη.

Ο Κώστας Μαράβας δήλωσε… «ο Δήμος Πύλης καθαρίζει αποτελεσματικά τις ήδη υπάρχουσες αντιπυρικές ζώνες, ενδυναμώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. Όμως αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Υπεύθυνοι για την προστασία των δασών του δήμου είμαστε όλοι. Και ο δήμος και οι πολίτες. Για το λόγο αυτό κάνω ξανά έκκληση σε όλους τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται και δραστηριοποιούνται μέσα σε δασικές περιοχές και να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους από τα ξερά χόρτα».