Τον επικεφαλής της «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια» Θανάση Ακρίβο, που κατέρχεται υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Τρικάλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ο Θανάσης Ακρίβος είναι συνταξιούχος με καταγωγή από το Γαρδίκι Τρικάλων. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Τρικάλων και συνέχισε με σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία και Οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε στέλεχος επιχειρήσεων επί 40 χρόνια.

Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά. Είναι μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Εκπαιδευτής Σκοποβολής και ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Συλλόγου «Τοξευτής». Είναι μέλος του ΣΕΒΑΣ Αθηνών (Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου) και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου καθώς και αθλητής μεσαίων αποστάσεων.

Μέλος Ανθρωπιστικών Διεθνών Οργανώσεων. Μέλος της χορωδίας Σπάτων- Αρτέμιδος και λάτρης της παράδοσης και των παραδοσιακών χορών. Ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας green-news.gr. Από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας εκλεγμένος με την παράταξη "Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια" ενώ από τον Ιανουάριο του 2022 συνέπραξε με την Περιφερειακή Παράταξη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».

Έχει διακριθεί και ξεχωρίσει για την πολιτική του δράση στο χώρο της Οικολογίας και του Πρασίνου, υπέρμαχος της Κυκλικής Οικονομίας και Πράσινης ανάπτυξης και στόχος του είναι ηευημερία των πολιτών και η επίλυση των προβλημάτων τους με επίκεντρο την προστασία του Περιβάλλοντος και της Φύσης.