Ο Πανάγος Δημήτριος του Αχιλλέα γεννήθηκε και μένει μόνιμα στην Πύλη. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σταφυλά και έχουν δύο παιδιά. Εργάζεται ως Διασώστης Πληρώματος Ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Πύλης.

Έχει δυναμική παρουσία και πλούσια δράση μέσα από την Τοπική κοινότητα Πύλης που είναι εκλεγμένο μέλος της, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης που είναι Πρόεδρος και στους αθλητικούς συλλόγους από τη θέση του μέλους.

Ο Πανάγος Δημήτριος σημειώνει…. «όλα αυτά τα χρόνια που συνεργάζομαι με το Δήμαρχο Κώστα Μαράβα, ένα συμπέρασμα έχω αποκομίσει. Ο προσεκτικός σχεδιασμός, η συντονισμένη δουλειά και η σύνθεση διαφορετικών προσεγγίσεων και απόψεων που εφαρμόζει, έχουν φέρει όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα για το δήμο. Συνεχίζω την συμπόρευσή μου με το συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ για την εξίσου καλή συνέχεια για τον τόπο μου».

Ο Κώστας Μαράβας τονίζει σχετικά… «ο Πανάγος Δημήτριος είναι το θετικό παράδειγμα για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά για το κοινωνικό σύνολο. Με ατελείωτο απόθεμα για να είναι χρήσιμος και παρόντας για την εξέλιξη του τόπου. Με ιδέες που υπερασπίζεται με θέρμη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα για να τις δει να υλοποιούνται. Του εύχομαι καλή δύναμη».