Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την πενταετία 2024 - 2028. 

Στην ψηφοφορία που έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Σακκάς έλαβε 12 ψήφους και αναδείχθηκε πρόεδρος. Ο συνυποψήφιός του δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, συγκέντρωσε 7 ψήφους, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια.

Την θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου με 12 ψήφους και την θέση του Γενικού Γραμματέα ο Δήμαρχος Ρήγα Φερραίου Δημήτρης Νασίκας, επίσης με 12 ψήφους, ενώ 6 ψήφους έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Λαρισαίων Πέτρος Κρίκης (Λαϊκή Συσπείρωση) και υπήρξαν 3 λευκά ψηφοδέλτια.

Όσον αφορά στην 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή, συμμετέχουν το προεδρείο του Δ.Σ. και εκλέχθηκαν 2 ακόμη μέλη, ο Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων και ο Κωνσταντίνος Διαμάντος, Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων.

Επίσης, σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, συνεδρίασε και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου.

Μετά την προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας εκλέχθηκε ο κ. Μιχαήλ Μιτζικός, Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και Αντιπρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Μπίζιος, Δημοτικός Σύμβουλος Ελασσόνας.

Δήλωση προέδρου Νίκου Σακκά

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς επισημαίνει:

«Η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να πάει πιο μπροστά. Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας αποτελεί μέγιστη πρόκληση και τεράστια υποχρέωση.

Πρόκληση, γιατί έρχεται αμέσως μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες, που μαζί με τον πόνο και τη θλίψη, μας έδειξαν ότι είναι απαραίτητος ο δρόμος της συνεργασίας, της συνεχούς προσπάθειας και του διαλόγου με συγκεκριμένη στόχευση.

Υποχρέωση, γιατί οφείλουμε όλοι οι αιρετοί να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πολιτών, να διαμορφώνουμε νέες προοπτικές και να συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον δημότη, για κάθε τι που χρειάζεται.

Την επόμενη πενταετία μας περιμένει πολλή δουλειά, για κάθε Δήμο, για κάθε πολίτη της Θεσσαλίας.

Αυτό το έργο θα το προωθήσουμε από κοινού με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου -τους οποίους ευχαριστώ θερμότατα για την ψήφο τους– και σε συνεργασία με τους συναδέλφους Δημάρχους».