Τη διατήρηση του Μουσείου Τσιτσάνη ως αυτοτελούς ΝΠΔΔ κατ’εξαίρεση του νέου νόμου θα αιτηθεί ο Δήμος Τρικκαίων, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παναγιώτου: 

«Ψηφίστηκε πρόσφατα ένας νόμος που προβλέπει υποχρεωτική κατάργηση ΝΠΔΔ και κοινωφελών επιχειρήσεων. Υπάρχει όμως και μια πρόβλεψη για εξαίρεση κάποιων οργανισμών που έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, πχ όπως θεωρούμε εμείς εδώ το Μουσείο Τσιτσάνη. Έτσι, ομόφωνα αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητηθεί η διατήρηση του Μουσείου Τσιτσάνη ως αυτοτελούς νομικού προσώπου και σε μεταγενέστερο χρόνο. Είναι σίγουρο ότι θα δει και το Υπουργείο Εσωτερικών το δίκαιο του αιτήματος αυτού, και θα κατοχυρωθεί το αίτημα.

Όπως και να έχει όμως, δεν θα πάψει να λειτουργεί το Μουσείο Τσιτσάνη, απλά θα περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου. Τώρα, ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο, έχει δικό του ΔΣ, έχει δικό του προϋπολογισμό κλπ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα φανεί και τι άλλες αλλαγές θα έρθουν από την 01/01 σε κατάργηση και άλλων οργανισμών, όπως και η σκέψη που υπάρχει να μειωθούν και οι αντιδημαρχίες.»