Η Ομάδα Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νόμου Τρικάλων προχωρά σε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς.

Αναλυτικά: 

Το 2023 κλείνει με πολλές εικόνες από της δραστηριότητες , εκπαιδεύσεις αποστολές άμεσης επέμβασης. Καταγράφουμε τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς και ευχόμαστε το 2024 να συνεχίσουμε με ακόμα με μεγαλύτερη ορμή αλλά χωρίς να έχουμε καταστροφές.

Η αρχή της χρονιάς ξεκίνησε με την οργανωμένη αιμοδοσία , προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών της λέσχης μας , με 15 μονάδες αίματος. Μικρή η προσέλευση… μεγάλη η αξία της προσφοράς των εθελοντών μας που δόθηκαν στους συμπολίτες μας , που της είχαν ανάγκη. Για πρώτη φορά κλιμάκιο μας εκπαιδεύτηκε το Μάρτιο στο Καϊμακτσαλάν για το ορειβατικό snowboard .

Ένα καλοκαίρι με πυρασφάλειες στο λόφο της πόλης μας με στόχο στην έγκαιρη ανίχνευση και ταχύτατη επέμβαση πρώτης προσβολής για δραστική αντιμετώπιση της φωτιάς προτού επεκταθεί.

Οι καταστροφές στην περιοχή μας που μας βρήκε το Σεπτέμβριο ήταν ίσως οι μεγαλύτερες που συνέβησαν στη σύγχρονη Ελλάδα.Από το πρώτο βράδυ η εθελοντές μας ήταν σε ετοιμότητα μετά από κάλεσμα της πολιτικής προστασίας. Κλιμάκιο εθελοντών βρίσκονταν στο κέντρο ελέγχου στα γραφεία της Λέσχης μας , ενώ οχήματα της περιπολούσαν στην πόλη προκειμένου να συνδράμουν ανά πάσα στιγμή , το πρώτο βράδυ έκλεισε ξημερώματα με διάσωση 6 ηλικιωμένους από μονοκατοικίες μέσα στα Τρίκαλα.

Την δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε η διάσωση στα Αμπελάκια Τρικάλων και στα μεγάλα Καλύβια πάνω από 15 ώρες όρθια μέσα στο νερό άντεξε η ηλικιωμένη περιμένοντας τη βοήθεια , καθοριστική συμβολή μας στην εύρεση και διάσωση, όπως και η βοήθεια που προσφέραμε στους πεζοναύτες μας. Το βράδυ στήθηκε επιχείρηση παράδοσης τροφίμων σε οικογένειές που τα χρειαζόταν στην Μπάρα Τρικάλων .Της υπόλοιπες μέρες

Κλιμάκιο της Λέσχης μας βρισκόταν στα Μεγάλα Καλύβια παραδίνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα ομάδα επιχειρούσε στην Φαρκαδόνα , Ζάρκο Τρικάλων συνεργασία με τον Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων ΣΣΑΕ.

Ενώ Εθελοντής μας συνεργαζόταν με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ που έδρασε στα Μεγάλα Καλύβια εγκλωβίζοντας κόσμο και φροντίζοντας για την άντληση των υδάτων από τις κατοικίες. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επιχειρήσουμε σε άλλη τέτοια καταστροφή για το τόπο μας.

Τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο, θέλαμε να μοιραστούμε τη χαρά των εορτών και την αγάπη μας με τους συνανθρώπους μας! Ελπίζουμε, να δώσαμε μια νότα χαράς και ελπίδας σε αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι ζούμε ,στηρίξαμε τα παιδιά του ορφανοτροφείο του Βόλου, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ρούχα.

Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας.

Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία, αλληλοβοήθειας στα σωματεία) και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται στην λέσχη μας )

Το 2024 έρχεται με Συνεργασία σε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

•Εκπαίδευση βασικών αρχών αναρρίχησης - καταρρίχηση.

•Εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.)

• Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ συνεργασία ΔΙΕΚ - ΤΜΗΜΑ ΕΚΑΒ.

•Σεμινάριο προσανατολισμού χάρτη - πυξίδα.

Χρειαζόμαστε όμως και την βοήθεια σου, την υποστήριξη σου,την προσφορά σου!!! Έλα και εσύ στην οικογένεια μας, γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης, πρόσφερε την αγάπη σου.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες δε χρειάζεται να έχουν στην διάθεσή τους τον ανάλογο εξοπλισμό, καθώς αυτός θα διατεθεί στο σύνολό του από την Λ.Ε.ΔΥ.Τ.

•Πληροφορίες: led.trikala@gmail.com
•Σελίδα Facebook: Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νόμου Τρικάλων.

•Κάθε Πέμπτη 19:00-21:00 στα γραφεία μας

Πάρκινγκ πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη