Ακόμη μία ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση υλοποίησε το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων. Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ομάδα μαθητών/τριών του ΚΔΑΠ επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον στις γωνιές της Βιβλιοθήκης.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης αφουγκράστηκαν ένα Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι: «Ο Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη», σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα και στο δεύτερο μέρος με χαρά και φαντασία δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες.

Τα παιδιά διασκέδασαν με το Παραμύθι και ήταν χαρούμενα κατά την ξεχωριστή αφήγησή του από την Μουσικοπαιδαγωγό Ειρήνη Χαριτάκη, την οποία συνόδευσε με κιθάρα και άλλα κρουστά όργανα καθώς έβαλε τα παιδιά στο κλίμα των Ημερών, με τραγούδια και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Πρόκειται για ένα παραμύθι με γραφή χιουμοριστική, γεμάτη ζωντάνια και δημιουργική φαντασία. Ένα αντιπολεμικό παραμύθι, είναι μια πολύ «νόστιμη» και «μοσχομυρωδάτη» ιστορία! Συγγραφέας του είναι ο Κυριάκος Χαρίτος από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η εικονογράφησή του από την Ντανιέλα Σταματιάδη παίζει κι αυτή το ρόλο της μιας κι είναι ζωηρή και εύστοχη! Το αντιπολεμικό μήνυμα του φινάλε, καθώς κι αυτό του αυτοσεβασμού, της διαφορετικότητας και της αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του κάθε ατόμου πρωταγωνιστεί και αγγίζει! «Καλό βιβλίο, καλή συμβουλή».

Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά απασχολήθηκαν με Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, συνδιάζοντας παιχνίδι και μάθηση. Με τη χρήση ποικίλων υλικών, καθώς και εργαλείων – τεχνικών, ενθαρρύνονται στη συγκέντρωση της κατασκευής τους, ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους, βελτιώνονται οι ψυχοκινητικές δεξιότητές τους.

Όταν δημιουργούν κάτι με τα χέρια τους, αποκτούν ευελιξία και πνευματική ευκινησία. «Χτίζουν» την επιμονή και την υπομονή. Βοηθούν στην κοινωνικοποίηση και στη συνεργατικότητα. Τη δράση οργάνωσαν και συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί της δομής κ. Ζωή Μπράκη, Χριστίνα Μητσιάδη και η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Μαρία Παλάβρα.

Στο τέλος των δράσεων κεράστηκαν όλοι κουραμπιέδες και μελομακάρονα και ευχήθηκαν Καλές Γιορτές.

Από το γραφείο Τύπου