Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου 2023. 

Έπειτα διενεργήθηκε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας.

Αμέσως μετά οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί θα κατευθυνθούν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή αρχή» στους υπουργούς παραπέμποντας για περισσότερα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Σκρέκας: «Βασική προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας»

Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως θα συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει.

Θα συνεχίσουμε την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού και βεβαίως να συνεχίσουμε την ανάπτυξη η οποία έχει έρθει στη χώρα και πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας να αναπτύσσεται και τα υπόλοιπα χρόνια, αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Φυσικά είναι ένα νέο χαρτοφυλάκιο, μία νέα πρόκληση, αλλά η ομάδα είναι ισχυρή. Ο προπονητής είναι ο καλύτερος που υπάρχει. Θα πάμε πάρα πολύ καλά.

Παπαστεργίου: «Στόχος μας να λύσουμε καθημερινά προβλήματα»

Σε δηλώσεις του έξω από Προεδρικό Μέγαρο ο Δημήτρης Παπαστεργίου, νέος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανέφερε πως ο βασικός στόχος είναι η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη. 

Πάμε να συνεχίσουμε το τεράστιο έργο που έγινε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κα να λύσουμε καθημερινά προβλήματα. Η Πληροφορική και η Ψηφιακή Διακυβέρνηση δεν είναι αόριστε έννοιες, είναι η καθημερινότητά μας. Αυτήν πάμε να κάνουμε καλύτερη. 

trikalaenimerosi.gr