Με ουσία και σημασία για την ιστορία των Ελλήνων και των τρικαλινών Εβραίων, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024 στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων και του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων απέδωσαν μια σημαντική ιστορική ομιλία και ένα συγκινητικά όμορφο μουσικό πρόγραμμα.

Την ομιλία απηύθυνε ο ιστορικός, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Τζαφλέρης, με θέμα «Η ανασυγκρότηση των Εβραϊκών Κοινοτήτων μετά το Ολοκαύτωμα».

Το μουσικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε Μοντέρνας Μουσικής και το σύνολο χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Οι χαιρετισμοί των αντιδημάρχου Μιχάλη Λάππα, διευθυντή Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων δρ. Αλεξ. Καπανιάρη, του προέδρου της Ισραηλιτικής κοινότητας κ. Ιακώβ, Βενουζίου και της διευθύντριας του μουσικού Σχολείου Τρικάλων κ. Γεωργίας Κολοβελώνη, εμπεριείχαν ένα κοινό στοιχείο: την ανάγκη να διατηρηθεί η μνήμη ως βασική συνισταμένη της αποτροπής επανάληψης Ολοκαυτωμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διημέρου των εκδηλώσεων μνήμης υπέρ των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων Ηρώων του Ολοκαυτώματος που συντόνισαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και η Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου