Με αφορμή την λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα, από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, που θα ισχύει και στην οδό Όθωνος.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, μετά τα έργα που έγιναν στο παραποτάμιο πεζοδρόμιο στο τμήμα του από την γέφυρα Γκίκα έως εκείνη του ΚΤΕΛ, δόθηκε στην κυκλοφορία στις 18 Ιουνίου. 

Χωρίς, ωστόσο, την απαιτούμενη διαγράμμιση στη μέση του δρόμου, ως οδού διπλής κυκλοφορίας. Μάλιστα, οι πρώτες ημέρες ήταν αρκετά επικίνδυνες, αφού αρκετοί οδηγοί νόμιζαν πως ήταν μονής κυκλοφορίας. Μπερδεμένοι από την μονοδρόμηση που ίσχυε λόγω των έργων και από την απουσία της διαχωριστικής γραμμής. Κάτι που μπορούσε πολύ εύκολα να αντιληφθεί κανείς βλέποντας τον τρόπο οδήγησης. Πολλά αυτοκίνητα να κινούνται σχεδόν στην μέση του δρόμου, αλλά και από τα παρκαρισμένα οχήματα στις δύο πλευρές του δρόμου. Ενώ βρίσκονταν στην ίδια πλευρά, άλλοτε κοίταζαν προς το Μουσείο Τσιτσάνη και άλλοτε προς την αντίθετη κατεύθυνση.  Πραγματικά, από θαύμα δεν υπήρξε κάποιο τροχαίο, αν σκεφτεί κανείς πως τις πρώτες ημέρες δεν λειτουργούσε ο οδοφωτισμός, οπότε το βράδυ επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι.

Από τις 18 Ιουνίου έως σήμερα έχουν περάσει 3 μήνες, αλλά η διαγράμμιση παραμένει άφαντη. Αντιθέτως, η διαγράμμιση των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης ήταν στην θέση της από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, το συγκεκριμένο γεγονός τονίστηκε στο επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Τρικκαίων, με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία της οδού Όθωνος. […]Επίσης ολοκληρώνονται και οι διαγραμμίσεις για τη στάθμευση των οχημάτων. […]

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση, λοιπόν, αυτήν η επιλεκτική διαγράμμιση και μια μεγάλη απορία. Πότε θα γίνει, επιτέλους, η διαγράμμιση του δρόμου;

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr