Μήνυμα Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης του Δημάρχου Μετεώρων για το «Πάσχα του Καλοκαιριού», ημέρα εορτής της Παναγίας μας:

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι πολλά περισσότερα από μια απλή θρησκευτική εορτή. Είναι η συνάντηση του παρελθόντος με το παρόν, της παράδοσης με την ελπίδα, της πίστης με την αγάπη. Είναι η στιγμή κατά την οποία εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Παναγία για τις ευλογίες της και την υποστήριξή της στη ζωή μας.

Τα Μετέωρα, τα μαγευτικά μας βράχια που έχουν αντέξει στο χρόνο, είναι ένας τόπος όπου η ιστορία, η πίστη και η φύση συνδέονται αρμονικά. Κάθε πέτρα, κάθε μοναστήρι, κάθε γωνιά αυτού του μοναδικού τόπου, θυμίζει τη δύναμη της πίστης και την ανθρώπινη επιθυμία για σύνδεση με το θείο.

Καθώς τιμούμε αύριο την Κοίμηση της Θεοτόκου, ας αναλογιστούμε τις αξίες που μας ένωναν και συνεχίζουν να μας ενώνουν ως κοινωνία. Ας βρούμε την ευκαιρία να συνδεθούμε περισσότερο με τους γείτονές μας, να προσφέρουμε βοήθεια όπου χρειάζεται και να γιορτάσουμε μαζί τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.

Ας είναι αυτή η εορτή μια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και πόσο σημαντικό είναι να τη ζούμε με σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση για όλους γύρω μας.

Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους! Με την ευχή η Παναγία να φωτίζει τον δρόμο μας, προσφέροντας υγεία, αγάπη και ευτυχία.

Με θερμές ευχές,

Ο Δήμαρχος  του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος