Σε μήνυμά της για το Πάσχα η διευθύντρια Δ.Ε. Τρικάλων κ. Ελένη - Μαρίνα Ξυνοπούλου, αναφέρει τα εξής:

"Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η εορτή της αγάπης και της ελπίδας για κάθε άνθρωπο. Το οδοιπορικό της Μεγάλης Εβδομάδας φανερώνει τα πνευματικά εφόδια που πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του.

Η ταπείνωση, η επαγρύπνηση, η καλλιέργεια των πνευματικών χαρισμάτων,  η μετάνοια, η συγχώρεση και η αγάπη είναι τα «στάδια των αρετών» που θα μας οδηγήσουν στην ειρήνη, την ομόνοια και την αλληλεγγύη.

Τη φετινή εορτή του Πάσχα  σκιάζει ο πόλεμος στην Ουκρανία και μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι το μήνυμα της Αναστάσεως είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε στην πράξη να εφαρμόσουμε το νόμο της αγάπης, μιας αγάπης που δεν ζητεί «τα εαυτής».

Η θυσία του Χριστού να μας διδάξει ότι η υπέρτατη αξία στη ζωή μας είναι η αξία του προσώπου, η αποδοχή και ο σεβασμός του άλλου.

Για ένα κόσμο ειρηνικό και δίκαιο, οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά την αισιοδοξία και την ελπίδα, και  η  εορτή του  Πάσχα μας δείχνει το δρόμο. 

Εύχομαι σε όλους και όλες το φετινό Πάσχα να είναι η απαρχή μιας νέας ζωής, που θα φέρει την πολυπόθητη ειρήνη, την αγάπη και  την Ανάσταση ενός καλύτερου κόσμου."