Πλήθος κόσμου βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 23 Απριλίου στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Με παλμό και ενθουσιασμό οι φίλοι, τα μέλη, τα στελέχη του κόμματος όπως και οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του νομού στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, υποδέχθηκαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, που πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία του στα Τρίκαλα. 

Τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ καλωσόρισε και προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, Γιάννης Τριγώνης, αναφέροντας στον σύντομο χαιρετισμό του πως "απέναντι στον αυταρχισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα, εμείς αντιτάσσουμε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας, τις καθαρές επιλογές μας. Επιχειρούμε να ξαναχτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες αυτής της χώρας". 

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας "σήμερα το μήνυμα από εδώ τα Τρίκαλα είναι ηχηρό και ξεκάθαρο, Όσο χτυπούν με παρακρατικές μεθόδους την δημοκρατική παράταξη, τόσο θα δυναμώνει, τόσο θα θεριεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας". Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος, κηρύσσοντας την έναρξη του προεκλογικού αγώνα τονίζοντας πως "μπορούμε ξανά να κάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας να ανατείλει ξανά στην Ελλάδα". 

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική εναντίον του Πρωθυπουργού μιλώντας για «κυβερνητικές πρακτικές, που πρέπει να στείλουμε, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «εμείς είμαστε το κόμμα της δημοκρατίας, της συνέπειας και των αγώνων, που έχει στόχο ν’ αγκαλιάσει τις αγωνίες όλου του ελληνικού λαού. Καθημερινά με την δράση μας πιστοποιούμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ το ίδιο. Δεν είμαι το ίδιο ούτε με τον κ. Τσίπρα ούτε με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν έχουμε σχέσεις με την δημιουργία ψηφιακών συμμοριών και ψηφιακού παρακράτους, που δημιούργησαν κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής τους και οι δύο… Φοβάμαι, λοιπόν, ότι η Αριστερά στην Ελλάδα μας, από την αριστερά του χαβιαριού έχει πάει στην αριστερά του… μακελειού!
Δεν είναι αυτή η πραγματική Αριστερά. Η Αριστερά είναι αυτή που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Αυτή η Αριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη».

«Καλώ τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, τις επόμενες 30 ημέρες, να πάρετε την προσπάθεια του δημοκρατικού αυτού Κινήματος στα δικά σας χέρια. Δεν περιμένω τίποτα από την εγχώρια ολιγαρχία. Περιμένω απ’ όλους εσάς, απ’ όλους τους Έλληνες, απ’ όλες τις Ελληνίδες, που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Ελάτε, λοιπόν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις αγωνίες μας, να ενώσουμε τις ελπίδες μας και να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων ξανά ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ. Το μήνυμα είναι καθαρό: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει μία νίκη, μία αλλαγή, μία ελπίδα, μία προοπτική. Απόφαση Αλλαγής με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Απόφαση Αλλαγής για γενναίες μεταρρυθμίσεις, γενναίες αλλαγές, που θα φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Όσο κι αν μας χτυπούν, θα γίνουμε ακόμη ισχυρότεροι…», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κλείνοντας την ομιλία του. 

Με το τέλος της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη ο Γιάννης Τριγώνης παρουσίασε τους έξι υποψήφιους βουλευτές στον νομό Τρικάλων, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο των εκλογών της 21ης Μαΐου, καλώντας τους να ανέβουν στην εξέδρα. Με αλφαβητική σειρά και υπό τους ήχους του εμβληματικού τραγουδιού που έχει ταυτιστεί με την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ, "Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο" του Μάνου Λοΐζου, η Στέλλα Ζολώτα, ο Γιώργος Ηλιάδης, η Ιωάννη Καρρά, ο Χρήστος Κωστούλης, ο Σωτήρης Μπλέτσας και ο Γιώργος Οικονόμου αποθεώθηκαν από το πλήθος. 

trikalanenimerosi.gr