Δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων με στόχο την προαγωγής της κοινωνικής και συναισθηματικής ευεξίας των μαθητών/τριών μας και την ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας επί του θέματος του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας: «Η ψυχική υγεία είναι οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα»

Οι μαθητές/τριες αφού ενημερώθηκαν για την ψυχική υγεία και τη σημασία της από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του σχολείου, παρακολούθησαν συμβολική ταινία μικρού μήκους. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση και όλοι μαζί καταλήξαμε ότι για να έχουμε την ψυχική μας υγεία και ισορροπία πρέπει να ακολουθούμε κάποιους απλούς κανόνες:

•πρέπει να μιλάμε για τα συναισθήματά μας με ανθρώπους που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε.

•πρέπει να ακολουθούμε κοινωνικές δραστηριότητες, ακόμη και αν δεν έχουμε πολύ όρεξη για αυτό

•πρέπει να ασκούμαστε γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση είναι πολύ αποτελεσματική. Δεν είναι ανάγκη να πάμε Γυμναστήρια για άσκηση αφού και μια απόσταση 30 λεπτών με τα πόδια κάθε μέρα θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

•πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες και να εφαρμόζουμε υγιεινές συνήθειες ύπνου και διατροφής.

•Τέλος πολύ σημαντικό είναι να είμαστε διαθέσιμοι να ακούσουμε τους φίλους μας και να αναπτύσσουμε την ενσυναίσθηση.

Το σχολείο συγχαίρει και ευχαριστεί την κ. Ντριλόνα Τσάκα, Ψυχολόγο, την κ. Ευτυχία Βολιώτη, Κοινωνική Λειτουργό και τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου για τις δράσεις που οργάνωσαν και βοήθησαν τα παιδιά μας να αποκομίσουν πολλά οφέλη και να βελτιώσουν την ευημερία και την ποιότητα ζωής τους σε πολλά επίπεδα όπως: Συμπεριφορική Βελτίωση, Βελτίωση των Σχολικών Επιδόσεων, Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Αυτογνωσίας, Μείωση της Στιγματοποίησης, Κοινωνική Ένταξη και άλλα. Όλες αυτές οι δεξιότητες μακροπρόθεσμα θα τους οδηγήσουν ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προκλήσεις της ζωής και να αναπτύσσονται σε ψυχολογικά υγιείς ενήλικες.