Στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια σημαντική εκπαιδευτική δράση την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, με κεντρικό θέμα "Ο Βομβαρδισμός των Τρικάλων".

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός και καταξιωμένος συγγραφέας τοπικής ιστορίας, ανέλαβε να διδάξει και να μεταφέρει τις γνώσεις του στους μαθητές/τριες αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου προσφέροντας πλούσια εμπειρία μάθησης.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο κ. Κωνσταντινίδης μοιράστηκε σπάνιο φωτογραφικό υλικό και προσέγγισε το θέμα με τρόπο που κράτησε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών ζωντανό, προκαλώντας τους να σκεφτούν κριτικά και να εμβαθύνουν στην τοπική ιστορία των Τρικάλων.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών του σχολείου να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών/τριών με μαθήματα που αφορούν την τοπική ιστορία και να τους κάνει πιο ενήμερους για σημαντικά ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν την περιοχή μας.

"Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί τον κ. Κωνσταντινίδη που επισκέφθηκε το σχολείο μας, και έκανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση στους μαθητές/τριές μας προσεγγίζοντας πρισματικά αυτό το κομμάτι της τοπικής ιστορίας και προσέφερε στους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς μια πλήρη και πολυδιάστατη κατανόηση των γεγονότων.

Συγχαίρουμε επίσης τους μαθητές/τριες μας για την ενεργό συμμετοχή τους, τον ζήλο και ενδιαφέρον που έδειξαν για το μάθημα τοπικής ιστορίας το οποίο θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την αίσθηση ταυτότητας και της κοινωνική συνοχής μέσα από την κοινή κληρονομιά", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.