Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος έρχεται να βάλει τέλος στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και να εγκαινιάσει έναν μεγάλο κύκλο συγχωνεύσεων.

Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη μεταξύ άλλων προβλέπεται η "ενδυνάμωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας, με τη δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων, που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές".

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, "οι νέες Μείζονες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Μει.ΔΕΥΑ) θα είναι διαδημοτικές επιχειρήσεις ειδικού, κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως οι σημερινές ΔΕΥΑ. Περαιτέρω, με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων, ρυθμίζονται τα χρέη των ΔΕΥΑ και θεσπίζεται μηχανισμός μη δημιουργίας νέων χρεών".

Με τις νέες επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΡΑΑΕΥ σε ό,τι αφορά στην τιμολόγηση των υπηρεσιών τους, θα περιοριστούν ζητήματα που οδήγησαν σε συσσώρευση ανείσπρακτων λογαριασμών και αυξημένες απώλειες νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας ΔΕΥΑ ανά Περιφέρεια, εκ των οποίων μια στη Θεσσαλία.  

Μένει να το δούμε...

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr