Αυλαία το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου στη 2η σχολική χρονιά της μουσικής σχολής του Δήμου Πύλης, με συνδυασμό εκτέλεσης ήχων από τους μαθητές και θερμό χειροκρότημα από το πλήθος των ακροατών που προσήλθε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης παρουσία μεγάλου μουσικόφιλου κοινού.

Πανευτυχής ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, στο χαιρετισμό του στάθηκε στην υλοποίηση από τη μεριά του δήμου ενός καθολικού αιτήματος των πολιτών, με τη δημιουργία της μουσικής σχολής, ευχαρίστησε παράλληλα την αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου που έτρεξε το όλο εγχείρημα, εξήρε την προσπάθεια των δασκάλων στη μετάδοση της μουσικής παιδείας προς τα παιδιά και απέδωσε τα εύσημα στους μικρούς μουσικούς.

Δήλωσε ενθουσιασμένος από την δικαίωση και την επιβράβευση της στοχευμένης προσπάθειας όλα αυτά τα χρόνια και δεσμεύθηκε για ανάλογη πορεία.

Η κα Κουτσιαλιάρη Όλγα καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής, είχε την επιμέλεια και την άρτια εκτέλεση της εκδήλωσης, η οποία έκλεισε με την εκτέλεση από τους μικρούς μουσικούς του τραγουδιού «μαλαματένια λόγια» ως απόδοση τιμής στο πρόσφατα αποβιώσαντα μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ Κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σωτήρης Αγγέλης, κ. Περικλής Μητρονάσιος, κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, κ. Ευάγγελος Κουτής και ο κ. Βασίλειος Πανάγος (Συγγραφέας).