Kριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας καθώς όπως σημειώνει, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, άφησαν την περιφέρεια Θεσσαλίας εκτός του Οργανισμού Υδάτων. 

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα σε συνέδρια για να κάνετε papers. Η Θεσσαλία δεν είναι living lab. Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας. Είναι τα χωράφια μας που δεν γνωρίζουμε ακριβώς με τι χρήματα και τι πόρους θα τα ξανακαλλιεργήσουμε.

Δεν ξέρουμε από πού θα πάρουμε πάλι τα πρόβατα μας και τα γίδια να ξαναφτιάξουμε τα κοπάδια μας. Ούτε που θα γίνουν τα μαντριά μας. Δεν ξέρουμε αν τα οπωροφόρα δένδρα θα ξανακαρπίσουν.

Οι φυστικιές σε 8 η 9 χρόνια; πότε θα έρθουν τα χρήματα να φτιάξουμε τα μόνιμα αναχώματα να προστατευθούν οι επιχειρήσεις γύρω από τη Λάρισα; πότε θα μας αφήσετε να φτιάξουμε τον Πηνειό βαθύ και πλατύ όπως λένε τα σχέδια; πότε θα δώσετε χρήματα να ολοκληρωθεί σωστά η σύνδεση του φράγματος Γυρτώνης με την Κάρλα; η σήραγγα προς το Αιγαίο μοιάζει ακριβή; το βαμβάκι θα είναι βιώσιμο; το μέτρο που επιδοτεί την στάγδην άρδευση γιατί δεν το κάνετε πράξη τώρα; μας ενδιαφέρει να μην φύγει το στρατόπεδο του Στεφανοβικείου στα Γιαννιτσά; να χτίσουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση που λένε τα σχέδια; γιατί βγάλατε από τα έργα του 2024 το φράγμα της σκοπιάς;

Δεν σας ρωτάει ένα βοσκός; Σας ρωτάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που δεν υπάρχει στην διοίκηση του οργανισμού υδάτων που φτιάξατε.

Απαντήσεις στους πολίτες μου. Αξιόπιστες παρακαλώ».