Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Μαρίνα Κοντοτόλη σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής: 

"Χθες, βρέθηκα έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα. Αφορμή για αυτήν την εκτός ημερήσιου προγράμματος επίσκεψή μου υπήρξε η απεργία πείνας ενός ακόμα ταλαιπωρημένου συμπολίτη μου αγρότη, του Βαγγέλη Καραμέτου, που παραμένει απλήρωτος για χρόνια!

Ενημερώθηκα για την υπόθεσή του που έχει ξεπεράσει κάθε λογική χρονική αναμονή κι εξέφρασα την αμέριστη συμπαράστασή μου στον απεργό πείνας. Πρόκειται για μία πράξη απελπισίας για την κατάσταση που βιώνει ο Βαγγέλης Καραμέτος εδώ και χρόνια, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν του αποδίδει τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις για τις στρεμματικές καλλιέργειες, περίπου 200 στρέμματα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγνωρίζει εγγράφως ότι του οφείλει τις επιδοτήσεις, εγκρίνοντας την ιεραρχική του προσφυγή που είχε υποβάλλει, όμως, ακόμα και σήμερα, το 2023, δεν έχει προβεί σε καμία αποπληρωμή.

Με πρωτοβουλία μου, συνάντησα τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, παρουσία του συμπολίτη μου αγρότη-απεργού πείνας. Ζήτησα από τον Οργανισμό την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του προς τον αγρότη, ως μία ελάχιστη ένδειξη τιμής στους ανθρώπους του μόχθου. Ο Πρόεδρος έδειξε θετική διάθεση και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες άμεση λύση την επόμενη ημέρα.

Αναμένουμε τις εξελίξεις κι είμαστε σε εγρήγορση για κάθε αναγκαία παρέμβαση υπέρ του αγρότη συμπολίτη μας."