Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μεγαλύτερη μάχη που έδωσε ο λαός μας μετά την ιστορική δεκαετία του ‘40 απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του. 

Η φετινή επέτειος βρίσκει την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να αντιμετωπίζουν την πιο άγρια και αντιδραστική κατάσταση. Εκμετάλλευση, φτώχεια, ακρίβεια, τρομοκρατία, εντείνονται διαρκώς. Η χώρα μετατρέπεται ολόκληρη σε αμερικανονατοϊκή βάση, ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί όλους τους λαούς και σέρνει το χορό των αντιδραστικών εξελίξεων παγκόσμια. Ο πολύπαθος Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να ματώνει αλλά και να μάχεται ηρωικά, ενώ οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη απειλούν με φλόγες πολέμου ολόκληρη τη Μ. Ανατολή. Μεγάλα τμήματα του λαού βυθίζονται στην καταστροφή των πυρκαγιών και των πλημμυρών, που αξιοποιούνται για νέες λεηλασίες του δημόσιου πλούτου από το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο ενώ ταυτόχρονα η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, παραμένει αμείωτη. 

Παρά την προσπάθεια του συστήματος να συκοφαντήσει την εξέγερση, ο λαός και η νεολαία της χώρας μας πάντα εμπνέονταν από αυτόν τον αγώνα-ορόσημο στην ιστορίας. Η φλόγα της εξέγερσης του Νοέμβρη παραμένει ζωντανή μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, μέσα στην αναμέτρηση με το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.  

Με αφορμή την 50χρονη επέτειο και την έκδοση του βιβλίου «Πολυτεχνείο ’73. Η εξέγερση αναζητά τη συνέχειά της», η οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ (μ-λ) πραγματοποιεί εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 7:00 μμ στο café Petite Cerise με κεντρικούς ομιλητές τον Κώστα Μιχαλάκη εκ μέρους της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου και την Λίτσα Σαπουνά, μέλος του ΚΚΕ(μ-λ).