Σε τροχιά υλοποίησης έχει εισέλθει το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου των Τρικάλων. Καθώς έχει ολοκληρωθεί μεγάλο τμήμα της παρέμβασης στην οδό 25ης Μαρτίου και ολοκληρώνεται η αντίστοιχη στην οδό Καραϊσκάκη, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει για τις προσβάσεις ΑμεΑ. Διότι βασικό στοιχείο της ανοικτότητας αυτής είναι ότι θα πρέπει να είναι προσβάσιμο σε πολίτες με κινητικές δυσκολίες ή/και αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς υπέγραψε με τον ανάδοχο Κων/νο Βασ. Μπουντούρη τη σύμβαση για το έργο «Εργασίες προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης των Τρικάλων», με προϋπολογισμό 460.000€, από το ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και πόρους του Δήμου.

Το έργο στοχεύει στο να διασφαλιστεί η  προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα πεζοδρόμια και στις οδούς εντός του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων. Ετσι, περιλαμβάνονται εργασίες, όπως υποβιβάσεις πεζοδρομίων σε διασταυρώσεις, αποκαταστάσεις φθορών των πεζοδρομίων, αποξήλωση των υπαρχόντων κρασπέδων και πλακών πεζοδρομίου σε μια επιφάνεια περίπου 2.000 τ.μ.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν νέες πλάκες πεζοδρομίου, κυβόλιθοι ή βιομηχανικό σκυρόδεμα, θα ανακατασκευαστούν υφιστάμενα κράσπεδα και πεζοδρόμια, όπου κρίνεται απαραίτητο. Και, βεβαίως, θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες ράμπες με την προβλεπόμενη κλίσης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων