Το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Καστράκι η δράση «Ησυχία… θα ξυπνήσει η καφέ αρκούδα» από το εργαστήριο Μικροβιολογίας & Παρασιτολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήρι Τέχνης & Εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος. Την ενδιαφέρουσα αυτή εκπαιδευτική δράση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καστρακίου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE BEAR SMART CORRIDORS: «Ενίσχυση της βιωσιμότητας των καφέ αρκούδων στην Κεντρική Ιταλία και την Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης διαδρόμων συνύπαρξης με τον άνθρωπο» και περιελάμβανε παράσταση κουκλοθέατρου από την Κουκλοθεατρική Σκηνή "Βυσσινόκηπος", με υπεύθυνη την κυρία Εβίτα Αγγέλη, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια με τους μαθητές.

Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά να μάθουν ότι η καφέ αρκούδα ανήκει στα είδη που απειλούνται από εξαφάνιση και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα διαχείρισης της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και να εξοικειωθούν με το μοναδικό αυτό μεγάλο θηλαστικό της Ελλάδας μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα έργου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε προετοιμάσει άρτια την όλη δράση με αποτέλεσμα οι είκοσι πέντε μαθητές να την απολαύσουν με την ψυχή τους αλλά και  να ενθουσιαστούν με το παμφάγο θηλαστικό με το πελώριο σώμα και την μεγάλη καρδιά!

Στο τέλος μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές εκπαιδευτικό και αναμνηστικό υλικό, καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια.

Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το  Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καστρακίου για τη συνεργασία.