Άμεσα δίπλα στους χαλαζόπληκτους αγρότες και τις περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, μετά την έντονη κακοκαιρία που χτύπησε περιοχές του Νομού Τρικάλων, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε σε πρώτη φάση σε Πλάτανο, Ρίζωμα, Αρδάνι και Παλαιόπυργο, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες, κυρίως βαμβακιού και καπνών. Μάλιστα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την επόπτρια του ΕΛΓΑ στα Τρίκαλα, η οποία του μετέφερε πως ξεκινούν άμεσα οι ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών.

Η δίωρη κακοκαιρία προκάλεσε ακόμη προβλήματα σε υποδομές ρεύματος με τον Αντιπεριφερειάρχη να επικοινωνεί με τη ΔΕΗ και μετά την γρήγορη ανταπόκριση οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ σημαντικά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε ο αέρας και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όπου ξηλώθηκαν σκεπές.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Μιχαλάκης «με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, αγρότες και κτηνοτρόφους, βρεθήκαμε άμεσα σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ώστε να δούμε από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι μεγάλες και υπήρξε άμεση επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για την καταγραφή τους, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με Προέδρους Τ.Κ. και ανθρώπους σε όλο το Νομό, ώστε να δούμε που αλλού δημιουργήθηκαν προβλήματα και να προχωρήσουμε στην άμεση επίλυσή τους.

Θα ήθελα να επισημάνω πως με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τους ανθρώπους της παραγωγής και είμαστε δίπλα τους με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις, αρωγοί σε όποια προβλήματα προκύπτουν. Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια θα κάνει ότι είναι αναγκαίο, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά και να αποκατασταθούν το συντομότερο τα προβλήματα».