Σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων, τα οποία «σάρωσαν» οι φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel επισκέφθηκε την Τρίτη το μεσημέρι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Πέντε ημέρες πριν την καθοριστική εκλογική μάχη της Κυριακής, η οποία θα κρίνει αν ο κ. Κασσελάκης θα είναι εκείνος που θα διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στα πλημμυρισμένα χωριά της Μεταμόρφωσης, του Παλαμά και της Φαρκαδόνας και είδε από κοντά σε τι κατάσταση είναι σήμερα οι πλημμυροπαθείς, ενώ είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και πολίτες, οι οποίοι είδαν σπίτια και περιουσίες και, κυρίως, ανθρώπους, να χάνονται.

Πρώτος σταθμός στην περιοδεία του ήταν η Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους στις πλημμύρες και τους υποσχέθηκε πως θα σταθεί στο πλευρό τους και θα κάνει τα πάντα για να τους βοηθήσει.

Μάλιστα, μίλησε με τον πρόεδρο της Μεταμόρφωσης και του ζήτησε να ανταλλάξουν τηλέφωνα, ώστε εάν δεν γίνει κάτι τις επόμενες ημέρες, να «πέσει» εκείνος πάνω στο πρόβλημα.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Παλαμά Καρδίτσας, εκεί όπου γίνεται το συσσίτιο για τους πληγέντες και δοκίμασε το φαγητό της ημέρας.

Τέλος, μετέβη στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, που επλήγη ιδιαίτερα, όπως και ο Παλαμάς, από τις πλημμύρες και συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής, ενώ στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, «έχω περάσει τις τελευταίες 10 μέρες, από όταν άρχισε η καταστροφή, από Λάρισα, Λαμία, Δομοκό, Βόλο, έπρεπε να έρθω κι εδώ. Η ψυχή των ανθρώπων εδώ ξέρει τι έχει τραβήξει, ο χρόνος έχει παγώσει για εκείνους», τόνισε και προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν οι εθελοντές να καλύπτουν τις ελλείψεις του κράτους και της πολιτείας».

«Το βασικό από εδώ και πέρα δεν είναι μόνο η άμεση αρωγή σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να μην ξεχαστεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί να είναι άλλο ένα συμβάν και επειδή δεν αφορά όλη την επικράτεια απλά να ξεχαστεί», επισήμανε.

Και σημείωσε πως «αυτή η περιφέρεια είναι Ελλάδα κι έχουμε ευθύνη, όχι μόνο να αναστρέψουμε το βιος που έχει χαθεί εδώ, αλλά πρώτον να λογοδοτήσουν όσοι στο παρελθόν δεν έχουν διαχειριστεί τους πόρους του φορολογούμενου σωστά με αποτέλεσμα να μην αποτραπεί μιας τέτοιας κλίμακας ζημιά, και δεύτερον έχουμε ευθύνη να κάνουμε τα πάντα από εδώ και πέρα ώστε να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

«Η πολιτεία έχει ρόλο, το κράτος έχει ρόλο κι εμείς θα είμαστε εδώ να τα αναδείξουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά εν τω μεταξύ παρακαλώ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να συνεχίσουν να υποστηρίζουν με το δικό τους τρόπο την κοινωνία εδώ, γιατί το έχει ανάγκη. Σε τέτοιες στιγμές, πρέπει όλοι να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν χωρίς να έχουν φταίξει οι ίδιοι», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης απευθύνοντας έκκληση σε όλους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που βλέπω τόση αντοχή από τους ανθρώπους εδώ και εύχομαι όσοι από εμάς είμαστε σε κάποια θέση εξουσίας – εγώ όχι ακόμα – αλλά όσοι από εμάς έχουμε την τύχη να έχουμε κάποια δημόσια παρουσία, να την εκμεταλλευτούμε για το καλό του τόπου. Καλή δύναμη στους ανθρώπους εδώ», ανέφερε καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

in.gr