Στην Κομισιόν θα μεταβεί η πρόεδρος του Συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού στις 18 Μαρτίου, φέροντας μαζί της και τις 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών που αιτούνται την άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων.

Μιλώντας για τον σκοπό του ταξιδιού της στο newsbomb, η κα Καρυστιανού εξήγησε πως «η Κομισιόν θέλει να πάμε να παρουσιάσουμε το πρόβλημα των Τεμπών. Στη συνέχεια θα ψηφίσουν πάνω σε αυτό εάν θα έχουμε την υποστήριξη τους ή θα ασχοληθεί μόνο η Επιτροπή LIBE με αυτό».

«Θα μπορέσουμε να πιέσουμε να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα»

«Για εμάς είναι ενθαρρυντικό, γιατί υπάρχει κάποιος που σοβαρά μας ακούει, αισθανόμαστε ότι μιλάμε κάπου που ακόμα ισχύουν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισονομίας, όλα αυτά που έχουν πλέον καταλυθεί στην χώρα μας κι ότι θα μπορέσουμε τελικά να πιέσουμε για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα γενικώς στην Ελλάδα σε ότι αφορά το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί το κράτος να επεμβαίνει σε αυτά και φυσικά το θέμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» δήλωσε.

«Θα δώσουμε και τις 1.300.000 υπογραφές και φυσικά θα καταθέσουμε τον νόμο που θέλουμε να αλλάξει (περί της άρσης ασυλίας βουλευτών) μαζί με τον εφαρμοστικό του νόμο, ο οποίος θα είναι μέσα στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται αυτή η ασυλία ακόμα και για εγκλήματα όπως στα Τέμπη και προηγούμενα εγκλήματα που έχουν γίνει και στα οποία υπάρχει θάνατος πολιτών από κρατικές ανεπάρκειες» είπε.

Την κα Καρυστιανού θα συνοδεύει επίσης και ο κ. Παύλος Ασλανίδης που έχασε επίσης τον γιο του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

cnn.gr