Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων και ο Σύλλογος Φοιτητών ΣΕΦΑΑ Τρικάλων τιμούν τη συμπλήρωση 49 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 που αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

"Η επταετής φασιστική δικτατορία αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμα προσπάθεια της αστικής τάξης να θωρακίσει την εξουσία της κατά του λαού.

Αποτίνουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που έβαψαν με το αίμα τους το δρόμο για τη λευτεριά του λαού, σε όλους όσοι εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, σε όλους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην πάλη ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, του φοιτητές και μαθητές, τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, τους φορείς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022 και ώρα 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Να συνεχίσουμε το δρόμο που άνοιξε με τη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα δείχνοντας την τεράστια δύναμη που έχει ο λαός , την ανάγκη για διάρκεια της νικηφόρας προοπτικής εκεί όπου κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος."