Πολλές θετικές εξελίξεις για το Δήμο Μετεώρων επεφύλαξε η συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων παρουσίασε το master plan που εκπόνησε ο Δήμος για την Καλαμπάκα και περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικών κόμβων, την ενοποίηση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, την ενίσχυση του πρασίνου στις γειτονίες της πόλης καθώς και σημαντικά έργα οδοποιίας στο νέο Σχέδιο Πόλεως ώστε να είναι ανεμπόδιστη η κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

Ο κ. Κουρέτας σε πρώτη φάση δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση των τριών κυκλικών κόμβων που η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κατασκευάσει στην οδό Πίνδου.

Ακόμη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει στην κατασκευή ενός κολυμβητηρίου – προπονητηρίου κολύμβησης στην πόλη της Καλαμπάκας.

Το έργο αναμένεται να προχωρήσει μετά από Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου και πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον, στη συνάντηση ειδική αναφορά υπήρξε και στο Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης όπου και οι δυο πλευρές χαρακτήρισαν πολύ σημαντικό το γεγονός της επίσημης ανάδειξής του σε Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Στην προσπάθεια που ξεκινά για περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του Γεωπάρκου ο κ. Κουρέτας ανακοίνωσε στον κ. Αβραμόπουλο την πρόθεσή της Περιφέρειας να δημιουργήσει την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Γεωπάρκου ύψους 8 εκατ. ευρώ και να την εντάξει στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027.

Στόχος η απόδοση ενός σημαντικού εργαλείου ώστε το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης να αποκτήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και υποστήριξη προς ανάδειξη του μοναδικού πλούτου του. Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) δύναται η δυνατότητα άντλησης χρηματοδοτήσεων σε επιμέρους επενδύσεις για μελέτες και έργα του Γεωπάρκου που θα το ισχυροποιήσουν στον Παγκόσμιο Χάρτη Γεωπάρκων της UNESCO.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε τα εξής:

«Είχα μια πολύ εποικοδομητική, ουσιαστική και αποτελεσματική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρύσας Ντιντή. Μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας παρουσιάσαμε το master plan που εκπονήσαμε για την «Καλαμπάκα του 2030» και έχει ως στόχο να γίνει μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη που θα απαντά στις ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών.

Ο κ. Κουρέτας δεσμεύτηκε σε πρώτη φάση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων στην οδό Πίνδου που αναμένονται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας και να ενισχύσουν την ασφάλεια στην κίνηση των οχημάτων. Ο Περιφερειάρχης, μας ανακοίνωσε ακόμη την πρόθεση της Περιφέρειας να κατασκευάσει κολυμβητήριο – προπονητήριο κολύμβησης στην Καλαμπάκα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και οι επιθυμίες μεγάλων και μικρών για εκγύμναση και αναψυχή.

Ακόμη, ο Κουρέτας δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης, που πρόκειται να δώσει σημαντική ώθηση στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάμε για την ανάδειξη και ανάπτυξη του Γεωπάρκου.

Ευχαριστώ τον κ. Κουρέτα και την κ. Ντιντή για τη δημιουργική και ουσιαστική συνάντηση που είχαμε και η οποία επιβεβαιώνει τη συναντίληψή μας στην απαραίτητη συνεργασία και κοινή δράση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μετεώρων Νίκος Λύχος, η Προϊσταμένη Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών του Δήμου Γεωργία Ράπτη, η Μηχανολόγος Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηνά Σαλκιτζόγλου και η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Αρχιτέκτονας Εύα Κοσβύρα.