Συγκρατημένη αισιοδοξία δημιουργεί η μέχρι στιγμής ζήτηση τουλάχιστον στα καταλύματα που διατίθενται με τη μέθοδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, εν όψει της χειμερινής τουριστικής σεζόν στην οποία ποντάρουν αρκετά οι επιχειρηματίες. 

Το επικείμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί το πρώτο crash test ενόψει του πολύ δύσκολου χειμώνα λόγω ακρίβειας, με την πόλη της Καλαμπάκας να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών προορισμών, που όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα κατακλυστούν από κόσμο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η Δημητσάνα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων για το τριήμερο. Η Καλαμπάκα αλλά και άλλοι χειμερινοί προορισμοί, όπως τα Καλάβρυτα, η Καστοριά και τα Ιωάννινα είναι κοντά στο 100% και δεν θα αποκλείεται να το αγγίξουν κιόλας τις επόμενες ημέρες. Αντίθετα, η «κλασική» Αράχωβα είναι ακόμα στο 81%.

Οι top πληρότητες για το τριήμερο αναλυτικά:

Δημητσάνα: 100%
Καστοριά: 98%
Ιωάννινα: 94%
Καλαμπάκα: 93%
Καλάβρυτα: 92%
Καρπενήσι: 90%
Ναύπλιο: 84%
Βυτίνα: 83%
Μακρινίτσα: 83%
Καλαμάτα: 82%
Αράχωβα: 81%
Μέτσοβο: 76%
Τρίκαλα Κορινθίας: 75%
Ναύπακτος: 71%
Στεμνίτσα: 66%

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates που παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα και αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ακινήτων καταγράφεται σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA στην Αράχωβα (171), Καλάβρυτα (85), Ιωάννινα (355), Καλαμπάκα (283) και Καρπενήσι (81). Ωστόσο, ο αριθμός των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης παρουσιάζουν αύξηση στις εγγραφές κατά 10%-20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

trikalaenimerosi.gr με πληροφορίες από businessdaily.gr