Ιατρείο απέκτησε το 35ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Ιατρείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των 110 μαθητών/τριών του σχολείου και το οποίο ως ιδέα της διευθύντριας κ. Μαρίας Ζιώγκου, υλοποιήθηκε τάχιστα και με την ευγενική χορηγία του φαρμακοποιού κ. Βασίλη Τσιούτσια.

Το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023, οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες είδαν για πρώτη φορά ολοκληρωμένο τον χώρο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως αποθήκη. Οι 3 εξ αυτών έκοψαν με χαρά τη συνήθη κορδέλα εγκαινίων, υπό τα χειροκροτήματα των συμμαθητών/τριών τους, των εκπαιδευτικών και των επίσημων παρισταμένων.

Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Ζιώγκου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της για το ιατρείο, στη βάση των αναγκών της σχολικής μονάδας, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, στη στήριξη των κ. Τρικάλη, Λάππα και Τσιούτσια και στη σημασία αυτής της κίνησης. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας τόνισε, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία όλων των φορέων, (δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτών), όπως αποτυπώθηκε στη συγκεκριμένη πράξη. Ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρίκαλων κ. Χρήστος Τρικάλης, έδωσε έμφαση στην αξία του Ιατρείου, ενώ ο χορηγός κ. Βασίλης Τσιούτσιας (και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Δ. Τρικκαίων) έδωσε το μήνυμα των ημερών: ότι αυτό το ιατρείο είναι ένα χριστουγεννιάτικο δώρο προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Ευχές έδωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Τρικάλων κ. Γιώργος Τσιάκαλος, ο οποίος ως δάσκαλος στο ίδιο, φιλόξενο σχολείο, γνωρίζει εξ ιδίας πείρας την ανάγκη ύπαρξης του ιατρείου, αλλά και ο π. Γεώργιος Παπαγεωργίου, που τέλεσε και τον αγιασμό.

Από το γραφείο Τύπου