Η SDENG ENGINEERING BUREAU είναι μια εταιρεία μηχανικών που εδρεύει στο λιμάνι του Βόλου η οποία ιδρύθηκε το 2009 από τους Άρη Θεοδώρου και Βασίλη Γαστή. Οι καλές της υπηρεσίες τις έφεραν μεγάλες δουλειές, με τελευταία την συμμετοχή της στην ανακατασκευή του Καμπ Νου, του ιστορικού γηπέδου της Μπαρτσελόνα. 

Ο κατασκευαστικός όμιλος Limak που έχει αναλάβει το έργο της αναστήλωσης ανέθεσε στην SDENG τον σχεδιασμό μέσω της τεχνολογίας Β.I.M. (Building Information Modelling) του φέροντος μεταλλικού οργανισμού της νέας κατασκευής.

Συνολικά, το έργο, διάρκειας 24 μηνών, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και τη μελέτη εφαρμογής των 35.000 τόνων δομικού χάλυβα νέων κατασκευών, συμπεριλαμβανομένης της state of the art αναρτούμενης στέγης, καθώς επίσης και της  κυκλικής οθόνης στο κέντρο του σταδίου. Η ανακατασκευή του Καμπ Νου έχει προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2024. Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρητικότητας, και την αναβάθμιση του τεχνολογικά και ενεργειακά. 

Είναι το δεύτερο αθλητικό έργο που αναλαμβάνει η SDENG, καθώς το 2014 είχε σχεδιάσει το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ξεπέρασε τους 30.000 τόνους χάλυβα, σε μόλις 14 μήνες.

«Η συνεργασία μας με τον όμιλο της LIMAK και η συμμετοχή μας σε ένα τόσο σύνθετο κατασκευαστικά και τεχνολογικά έργο επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι ηγέτες του κλάδου. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμβολή μας στην κατασκευή του νέου Καμπ Νου. Πρώτον, γιατί προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιο μας ένα εμβληματικό έργο και δεύτερον γιατί προβάλλουμε για ακόμη μια φορά τις δυνατότητες των Ελλήνων μηχανικών», δήλωσε ο Άρης Θεοδώρου, εκ των ιδρυτών της SDENG και γενικός διευθυντής της.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr