Στη Λάρισα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας μόλις έφτασε πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο των οδηγιών που δόθηκαν για τα προπαρασκευαστικά έργα ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, ελήφθη η απόφαση τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων- που διέθεσαν 4 πυλώνες φωτισμού με διπλά πληρώματα- να συνεχίσουν ακόμα και τη νύχτα τις εργασίες στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Η απομάκρυνση φερτών υλικών από ρέματα, ποτάμια και γέφυρες, καθώς και η αποκατάσταση αναχωμάτων συνεχίστηκαν ασταμάτητα και με εντατικούς ρυθμούς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, στη μάχη με τον χρόνο που δίνουν ο κεντρικός κρατικός μηχανισμός, η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στις περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες, ενώ μετρούν ακόμα τις πληγές τους, θα επηρεαστούν και πάλι από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Χαρακτηριστικές μάλιστα είναι οι εικόνες από τον καθαρισμό της γέφυρας στο Μεγάλο Ευύδριο και στο θυρόφραγμα στην Υπέρεια, καθώς και στην γέφυρα στα Παλιά Σφαγεία στην είσοδο της Καρδίτσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ