Παράταση του προγράμματος Απονιτροποίησης για τη διετία 2024-2025, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων του ΥπΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, στο πλαίσιο της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ που διεξάγεται στα Ιωάννινα.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει τις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και συγκεκριμένα όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας και τις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου και στην ΠΕ Φθιώτιδας την περιοχή του Δομοκού.

Όπως δηλώνει ο κ. Αστέριος Τζιόλας από την Λάρισα, που είναι επικεφαλής της επιτροπής των αγροτών που είχαν το συγκεκριμένο αίτημα, «πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά μεγάλο αριθμό παραγωγών και καλλιεργειών.

Το Υπομέτρο 10.1.04 «μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά», έληξε το Δεκέμβριο του 2022, αφορά στην εφαρμογή μέτρων για τη μείωση των νιτρικών στα υπόγεια νερά.

Είμαστε παραγωγοί που εφαρμόζουμε 5 έτη το πρόγραμμα και ζητούσαμε την παρέμβαση της ηγεσίας στο ΥπΑΑΤ για να υπάρξει μια παράταση. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο παρελθόν έχει δοθεί δύο φορές παράταση στο προγράμματα αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης».

Σταύρος  Παϊσιάδης (agrotypos.gr)