"Η πλειοψηφία των αγροτών δεν έχει λάβει τα 2.000 € μέσω του ταμείου αρωγής, ελάχιστοι τα έχουν εισπράξει, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι το σύστημα δεν δέχεται καν αιτήσεις από αγρότες που έχουν ως αποκλειστικό εισόδημα γεωργικές δραστηριότητες. Υπάρχουν επίσης πληγέντες σε χωριά που δεν έχουν λάβει τα 6.600 € δύο μήνες μετά".

Aυτά σημειώνονται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Αγροτών, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου.

Όπως αναφέρει η ΕΟΑΣΝΛ, "εκτιμήσαμε ότι 2 σχεδόν μήνες μετά τις πλημμύρες υπάρχει στασιμότητα και μεγάλη καθυστέρηση να δοθεί οικονομική ενίσχυση και λύσεις από την Κυβέρνηση για την στήριξη των πλημμυροπαθών χωριών, αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων.

Δεν υπάρχει ενημέρωση και χρονοδιάγραμμα για τα απαραίτητα έργα ώστε να υπάρχει απορροή των λιμναζόντων νερών στην περιοχή της λίμνης Κάρλας και να αποστραγγιστούν τα χωράφια που είναι πλημμυρισμένα. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπήρχε χρονοδιάγραμμα από τους Ολλανδούς εμπειρογνώμονες σε 4 εβδομάδες, το χρονικό διάστημα παρήλθε χωρίς καμιά εξέλιξη.

Συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι πρέπει να υπάρχει πανθεσσαλικός συντονισμός ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Ομοσπονδιών και Επιτροπών Αγώνα της Θεσσαλίας τις επόμενες ημέρες ώστε να καταλήξουμε σε συντονισμένες δράσεις και κινητοποιήσεις".

Την ερχόμενη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, θα γίνει εκ νέου σύσκεψη στον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου στις 7.30μμ για να επικαιροποιηθεί το πλαίσιο αιτημάτων και να το κατατεθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς, Κυβέρνηση, Κόμματα, Περιφέρεια, Δήμους.

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην συναυλία ενίσχυσης των πλημμυροπαθών που διοργανώνεται από το Ε.Κ. Λάρισας και τον Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, την Κυριακή 29, Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ., στο Κηποθέατρο στην Λάρισα.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από agrotypos.gr)