Από τις πιο χαμηλές επιδόσεις στις ασφαλίσεις κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών εμφανίζει η περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που αφορούν στον Ιούνιο του 2023.

Ειδικότερα η Περιφέρεια που επλήγη από δύο ακραία καιρικά φαινόμενα τον Daniel και το Elias εμφανίζει ποσοστό ασφάλισης κατοικιών 12,1% με το μέσο όρο στην επικράτεια να διαμορφώνεται στο 15,2%. Το εν λόγω ποσοστό είναι από τα χαμηλότερα που καταγράφεται στις περιφέρειες.

Η επίδοση αυτή αποτυπώνεται εξάλλου και σε μία σειρά άλλων δεικτών βάσει αντίστοιχων στοιχείων της ΕΑΕΕ. Ειδικότερα στις καλύψεις καιρικών φαινομένων συμμετέχει με μόλις 5% στο σύνολο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε όλη την Ελλάδα.

Περίπου το ίδιο ποσοστό (5,1%) εμφανίζει η συμμετοχή της περιφέρειας όσον αφορά τις ασφαλισμένες κατοικίες με ενυπόθηκο ενδιαφέρον. Στο ίδιο ύψος κυμαίνεται και το ποσοστό που της αντιστοιχεί στο σύνολο των ασφαλισμένων σπιτιών σε όλη την Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τους 4 νομούς της περιφέρειας Θεσσαλίας ο νομός Λάρισας συγκεντρώνει τα περισσότερα ασφαλισμένα ακίνητα με 36,3% και ακολουθούν ο νομός Μαγνησίας με 34,5%, Τρικάλων με 15,8% και Καρδίτσας με 13,4%.

Πλάτωνας Τσούλος (insurancedaily.gr)