Χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Νοέμβριο αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι προμηθευτές ενέργειας. Η αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου το τελευταίο διάστημα θα αποτυπωθεί στα τιμολόγια με μια πτώση τιμής που θα φτάνει και το 30%.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι χρεώσεις των παρόχων που θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες τους μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα θα κυμανθούν κατά μέσο όρο μεταξύ 0,40 και 0,45 ευρώ ανά κιλοβατώρα από τη μέση τιμή των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα του Οκτωβρίου.

Η τελική τιμή που θα πληρώσουν οι καταναλωτές θα γίνει γνωστή αμέσως μετά την ανακοίνωση των επιδοτήσεων από την κυβέρνηση, που θα γίνει έως την Παρασκευή από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Οι χαμηλές χρεώσεις δίνουν ανάσα στον προϋπολογισμό, καθώς όσο μικρότερη είναι η επιδότηση- προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος 0,20-0,23 ευρώ ανά κιλοβατώρα που έχει θέσει η κυβέρνηση- τόσο μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει για να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις όσο κρατάει η ενεργειακή κρίση αλλά και να κατευθυνθούν πόροι σε άλλα αναγκαία μέτρα όπως η επιδότηση του ντίζελ κίνησης. Μέτρο, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο τέλος του μήνα και να ισχύσει από τον Νοέμβριο.

ienergeia.gr